• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

19.04.2020

11:59

OVAJ OBIČAJ PADA U ZABORAV ZBOG KORONE! Posle pandemije virusa više ništa NEĆE BITI ISTO!

Ljubav

OVAJ OBIČAJ PADA U ZABORAV ZBOG KORONE! Posle pandemije virusa više ništa NEĆE BITI ISTO!

Podeli vest

Mnogi se neće osećati prijatno prilikom pozdravljanja sa porodicom i prijateljima, pa bi rukovanje moglo da se zameni klimanjem glavom ili dodirivanjem laktovima

Često čujemo da posle pandemije virusa korona više ništa neće biti isto. Sociolozi već upozoravaju da bi rukovanje i zagrljaj mogli da postanu prošlost i da će ova situacija promeniti navike i ponašanje ljudi. Mnogi se neće osećati prijatno prilikom pozdravljanja sa porodicom i prijateljima, pa bi rukovanje moglo da se zameni klimanjem glavom ili dodirivanjem laktovima, naročito u poslovnom svetu.

LEKARI SAVETUJU: Posle izolacije obavezno proverite OVE ZDRAVSTVENE PARAMETRE!

16 ZNAKOVA DA VAM JE IMUNITET UGROŽEN! Evo kako i zašto nastaju autoimune bolesti!
 

Takođe, trenutna opsednutost dezinfikovanjem životnog prostora i svega što dodirnemo mogla bi da preraste u kompulzivno ponašanje. Ukoliko mere socijalnog distanciranja, dezinfekcije i čišćenja duže ostanu na snazi, ljudi će se teže odvići od toga.

Foto: Shutterstock

- Verovatno ćemo ruke prati pažljivije i duže - rekao je Robert Dingvol, profesor društvenih nauka na univerzitetu Notingem Trent u Velikoj Britaniji. - Ne mislim da će se fizičko distanciranje i dalje nastaviti, mada se već povećalo kao rezultat pandemije, ali verujem da ljude nećemo grliti tako često kao ranije.

Zbog manjka fizičkog kontakta, najveće emocionalne posledice mogu da imaju mladi ljudi, kojima je fizička demonstracija ljubavi izuzetno važna.

3 SUPERNAMIRNICE KOJE TREBA DA IMATE KOD KUĆE! Sprečavaju viruse, bakterije i upale u telu!

 

- Rukovanje je možda već stvar prošlosti, ali svakom ljudskom biću su potrebni fizički dodiri, lični društveni kontakti i međuljudska intimnost - rekla je Pamela Pareski, gostujuća profesorka društvenih nauka na univerzitetu u Čikagu. - To je nužno za naše emocionalno i fizičko blagostanje.

Foto: pexels.com

Ona smatra da ekstremno fizičko distanciranje i izolacija, kao deo mera u borbi protiv virusa korona, nije održivo. Pojačana upotreba tehnologije, poput video-poziva, može da pomogne u suzbijanju ozbiljnih dugoročnih posledica i doprinese održavanju socijalnih kontakata. Ukoliko ove mere potraju manje od šest meseci, to će dugoročno poboljšati higijenske navike. Ali ako budu duže na snazi, mnoge stvari se neće vratiti na staro.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bože pomozi im

pre 4 godine

...nemaju pameti ni grama! I ništa ne znaju! Ovo je Notorna glupost! Kome je ljudski kontakt i pokazivanje poštovanja rukovanjem odumrlo taj je u stvari već mrtav. Samo okolo pogani i diše! Sada će se tek ceniti iskren, ljudski dodir!

NEBOJŠA

pre 4 godine

JEDVA ČEKAM DA SE IZLJUBIM SA PRIJATELJIMA,BRAĆOM BAJKERIMA,DA POLJUBIM ĆERKE I UNUKE,NARAVNO TRI PUTA,PO SRBSKI.OVO GORE SU PISALI DEBILI SA ZAPADA,A NJEGOVA GRANICA JE NA DUNAVU .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija