• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Cosmopolitan/informer.rs

19.04.2020

15:04

LEPI I U KARANTINU! Top 4 maske za lice sa sastojcima koje već imate kod kuće!

Ljubav

LEPI I U KARANTINU! Top 4 maske za lice sa sastojcima koje već imate kod kuće!

Podeli vest

Nije lako naći savršenu masku za lice, ali postoji mogućnost da se barem jedna takva krije na vašim kuhinjskim policama...

Maske su oduvek bile među top tri proizvoda, kada je bjuti rutina u pitanju. Idealne su za otklanjanje umora posle stresnog dana na poslu, u smanjenju pora ili borbi sa masnoćom. Ali umesto da danima tragate za jednom takvom, iskoristite nekoliko trenutaka i napravite vašu savršenu.

KADA KOD LEKARA? Ako vidite OVE PROMENE na svojim noktima, vreme je da POTRAŽITE POMOĆ!

(FOTO) ONA JE PRAVA DAMA! Kolumbijska lepotica ima 47 godina, a i dalje ODUZIMA DAH!

Foto: Shutterstock

1. Maska za dehidriranu kožu

Potrebno je:

- 1/2 avokada
- 1 kašika meda
- šaka ovsenih pahuljica

Kako deluje:

Med je odličan sastojak koji pomaže koži da zadrži vlažnost bez osećaja masnoće – ali to nije sve. Umasiravanje meda na lice, pomaže u otklanjanju ožiljaka i potpomaže regeneraciju kao i zarastanje tkiva. A zahvaljujući ultra hranljivim uljima, dodatak pirea od avokada otkloniće svaku hrapavost zbog čega će vaša koža postati sa svilenkasto glatka. Ukoliko nemate avokado, možete ga zameniti sa 3 kaške domaćeg mleka koje će uz pomoć mlečne kiseline uraditi nežan piling i očistiti lice bez dodatne iritacije. Dovoljno je da maska odstoji na licu 15 minuta, a zatim je mlakom vodom sperite.

JA SAM OD BREDA PITA NAPRAVILA MUŠKARCA! Glumica tvrdi da je sve naučio od nje, uključujući i DA SE LJUBI!

Foto: Shutterstock

2. Maska za poboljšanje teksture i neujednačenost kože

Potrebno je:

- 1 kašika jogurta
- 1 kašika meda

Kako deluje:

Baš kao i mleko, jogurt sadrži veliku koncentraciju mlečne kiseline koja može učiniti usklugu koži u otklanjnaju grubih i neuglednih površinskih ćelija. Zahvaljujući medu, koža će biti neverovatno glatka, dok dodavanje kurkume može biti korisno za borbu protiv pigmentacija, pogotovo kada se radi o flekama od sunca.

MUŠKARCI, PROVALJENI STE! Evo kad varaju, a kada PRESTAJU DA PRIVLAČE žene!

Foto: Shutterstock

3. Maska za blistavost kože

Potrebno je:

- 1 kašika kakao praha
- 1/4 ananasa
- 1 kašika aloe vera gela

Kako deluje:

Aloe vera je puna vitamin A, C, E, B1, B2, B3, B6 i B12, što znači da ima značajna svojstva umirivanja i hidratacije kože sa kojim je se teško uporediti. U kombinaciji sa ananasom- koji će rastopiti mrtve ćelije kože, ova maska će negu vaše kože podići na jedan viši nivo. Međutim, dodatak kakao praha u to, ovu sadržinu čini apsolutno magičnom. Kada se mešavina nanese na čistu kožu, akcenat je na pojačanoj cirkulaciji i otklanjanju naduvenog izgleda. A recept je jednostavan – pomešajte ova tri sastojka, ostavite da odstoje deset minuta, a zatim je maska za blistavu kožu spremna.

3 SUPERNAMIRNICE KOJE TREBA DA IMATE KOD KUĆE! Sprečavaju viruse, bakterije i upale u telu!

Foto: Shutterstock

4. Maska za protiv akni

Potrebno vam je:

- 1 kašika meda
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1/2 kašičice morske soli

Kako deluje:

Lekovita svojstva meda smo već pomenuli, zato je bitno da objasnimo i koliko je kurkuma sjajna. A tu ne govorimo samo o crvenilu i pigmentacijama. Kurkuma je odlična za umornu i kožu sklonu aknama jer deluje protivupalno i antibakterijski. Uključivanje soli u ovu recepturu pooći će u čišćenju kože, zbog čega ovakva kombinacija smanjuje infekcije, iritacije, otekline i višak sebuma, koji zapravo i blokiraju pore i dovode do pojave fleka i potkožnih bubuljica. Treba vam savršeno čista koža? O da! Pomešajte ove sastojke, a zatim uz pomoć četkice ih nanesite na lice i ostavite da deluju 15 minuta pre nego što ih isperete tolom vodom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20