• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje

27.04.2020

18:32

ČOKOLADA U SLUŽBI LEPOTE! 5 najboljih MASKI OD KAKAA čine čuda za vašu kožu!

Ljubav

ČOKOLADA U SLUŽBI LEPOTE! 5 najboljih MASKI OD KAKAA čine čuda za vašu kožu!

Podeli vest

Kada čujete reč „kakao“, sigurno odmah pomislite na topli, slatkasti napitak ili dobru, staru tablu čokolade. Ipak, kakao nije samo divnog ukusa, već i nešto čemu se naša koža posebno raduje

Kakao i slatka pavlaka

Sastojci: kašika kakaa u prahu, kašika slatke pavlake.

SPREČITE STARENJE! Ove namirnice će PODMLADITI VAŠU KOŽU - ne trošite novac na SKUPE KREME! (FOTO)

MORATE DA PROBATE! Magično ulje koje će iz temelja oporaviti vašu kosu!

Kakao prah pomešajte sa slatkom pavlakom i napravite pastu. Temeljno očistite lice i nanesite masku, ostavite je 15-30 minuta, a zatim je operite. Ovo je neverovatno hranljiva i hidratantna maska za lice i odgovara svim tipovima kože. Smiruje kožu, čini je mekom i elastičnom. 

Foto: Shutterstock

Crna čokolada  

Sastojci: 2 štangle crne čokolade (koristite one sa najmanje 70% kakaa), dve trećine šolje mleka, kašika morske soli, 3 kašike smeđeg šećera.

U posudi rastopite čokoladu, dodajte so, šećer i mleko i dobro izmešajte. Ostavite da se ohladi, a zatim nanesite na lice i vrat. Ostavite je 15-20 minuta, a zatim je isperite. Ova čokoladna maska je bogata antioksidansima, neguje kožu i štiti je od štetnih, slobodnih radikala.

Kakao i glina

Sastojci: četvrtina šolje kakao praha, 2 kašike gline, 2 kašike običnog jogurta, kašika limunovog soka, kašika kokosovog ulja.

Četiri saveta za PREDIVNU KOSU! Za početak, večeras pre spavanja vežite je u REP!

Dobro izmešajte sve sastojke, nanesite smesu na lice i vrat i ostavite da stoji 15-20 minuta. Operite hladnom vodom. Limunov sok i jogurt čine kožu blistavom i zatvaraju pore. Kakao prah je bogat antioksidansima, a zajedno sa kokosovim uljem i glinom pomlađuje ten.

Foto: Shutterstock

Voće i čokolada za toniranje

Sastojci: 50 g rastopljene čokolade, banana, šolja jagoda ili lubenica.

Pomešajte voće i dodajte čokoladu. Nanesite masku za lice i ostavite je da stoji najmanje 20 minuta, te operite toplom vodom. Ova čokoladno voćna maska za toniranje lica je izuzetno hidratantna, vlaži vašu kožu i čini je zdravijom. Posebno je korisna tokom leta, jer ima vrlo umirujući efekat.  

Kafa za negu i čišćenje  

Sastojci: 4 kašike kakaa u prahu, 4 kašike kafe u prahu, 8 kašika slatke pavlake, (možete koristiti bademovo mleko, jogurt ili kokosovo mleko), 2 kašike kokosovog mleka.

DIJETA ZA LEP TEN! I manje kilograma i blistava koža jednim udarcem!

Pomešajte sve sastojke i nanesite masku na lice i vrat. Ostavite da stoji 20-30 minuta i operite je. Ovo pakovanje ne samo što neguje vašu kožu, već je i nežno čisti. Kokosovo ulje održava lice hidriranim, mleko daje dodatnu vlagu, a kakao prah umiruje vašu kožu jer ima protivupalna svojstva.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija