• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

26.05.2020

08:25

OVA BILJKA NAM JE SVIMA POTREBNA! Feng šui tvrdi: Donosi NOVAC i blagostanje u kuću

Ljubav

OVA BILJKA NAM JE SVIMA POTREBNA! Feng šui tvrdi: Donosi NOVAC i blagostanje u kuću

Podeli vest

Poznata kao drvo novca, krasula jedna je od najpoznatijih i najomiljenijih iz roda Crassula koje se gaje kao sobne biljke

Uzgoj ove biljke je veoma jednostavan i veoma se lako održava. Pored toga krasula je veoma dugovečna, pa ćete uživati u njenoj lepoti dugo vremena.

POVREMENI POST KAO NAČIN ŽIVOTA: Šta sve treba da znate o autofagiji?

Kako raste, drvo novca formira debelo stablo sa granama na kojima je mesnato, sjajno i glatko lišće. Biljka je boje zelenog žada, a mnogi listovi imaju crvenkastu nijansu na ivici kada su izloženi jakom izvoru svetlosti. Nove stabljike će biti iste boje i teksture kao listovi, a vremenom će postati smeđe i drvenaste. Zahvaljujući tome biljka krasula može da se orezuje i usmerava tako da bude sjajan bonsai, posebno ako ste početnik.

Prema raznim verovanjima, legendama, pa i prema feng šui verovanju, postoje dve glavne vrste "drveta novca". Jedno je krasula (obično poznato kao japansko drvo novca), a drugo pahira (Pachira aquatica) (obično poznata kao biljka novca). I jedna i druga biljka se izuzetno mnogo koriste u feng šuji filozofiji uređenja doma.

Energija feng šui biljke novca dolazi iz njegove dobre ukorenjenosti i treperave energije koja se vidi u novim izdancima. Mesto na koje se biljka postavlja bira se tako da se ova energiju rasta odražava na vaš bankovni saldo, tvrde verovanja.

Krasula se neguje veoma lako – potrebno joj je da ima dosta sunčeve svetlosti i brzo će napredovati, ali joj neće smetati i malo mračniji uglovi. Drvo krasule je veoma otporno, ali ono što mu morate obezbediti je voda u umerenim količinam. Ne podnosi preterano zalivanje, tako da to činite tek kada vidite da je zemlja u saksiji skoro presušila. Za uzgoj ove biljke nije vam potrebna nikakva dodatna prihrana. Za japansko drvo novca je potreban prostor sa dobrim provetravanjem. Ako to možete da obezbedite, onda ne postoji toliko visoka temperatura u kući koja bi bila fatalna za biljku. Međutim, morate da pazite da ne bude previše hladno, povremeni padovi temperature ispod 10 C je neće ubiti, ali joj neće ni prijati.

Drvo novca cveta s vremena na vreme. Dobri uslovi u kojima je uzgajate i zrelost biljke su preduslov za cvat, a za uzvrat ćete biti nagrađeni malim belim cvetovima koji se pojavljuju između kasne jeseni i rane zime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20