• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informers

28.06.2020

11:03

FRIZER OTKRIO TOP SAVETE ZA SJAJNU KOSU: Fora je u tome kako je perete!

Ljubav

FRIZER OTKRIO TOP SAVETE ZA SJAJNU KOSU: Fora je u tome kako je perete!

Podeli vest

Frizer Kiran Tjudor otkrio je top savete koji se tiču pranja kose, a pomoću kojih ćete imati frizuru kao iz salona...

Možda vam se čini da nema ništa lakše na svetu od pranja kose, ali ispostavilo se da i tu mnogi od nas prave greške. Barem tako kaže frizer Kiran Tjudor, a objasnio je i kako bi trebalo da izgleda taj proces.

Pazite na sastojke

Prvi korak je odabir odgovarajućeg šampona, kaže Kiran, objašnjavajući da "loš" šampon može da napravi više štete nego koristi.

VRELI I NEZASITI! Ovo su 4 najpromiskuitetnija znaka Zodijaka!

VODITE DNEVNIK, to je LEKOVITO iz njamanje 3 razloga!

Foto: pexels.com

- Uvek savetujem klijentima da izbegavaju šampone koji sadrže SLS (natrijum lauril sulfat) jer ovi sastojci mogu da unište prirodna ulja i učine kosu suvom i dlaku krtom. Takođe, boja na farbanoj kosi brže svetli zbog ovih sastojaka.

Obratite pažnju na kožu glave

Kada ste odabrali odgovarajući šampon, važno je i na koji način perete kosu, odnosno kožu glave.

STRAHUJETE DA NISTE ISKLJUČILI ŠPORET, ZAKLJUČALI KUĆU? Primenite ovaj genijalan trik!

 

- Fokus treba da vam bude na koži glave kada perete kosu, da je dobro očistite i nahranite kako bi kosa zdravo rasla. Masirajte šampon oko dva minuta u kožu glave, tako ćete stimulisati cirkulaciju, što je važno za rast - objašnjava frizer.

Pranje

Svakako je dobro da šamponi koji koristite budu od što prirodnijih sastojaka, ali sugurno niste razmišljali o tome da biste ponekad mogli i da operete kosu bez šampona.

Foto: pexels.com

- Ne morate uvek da koristite šampon. Umesto toga, prosto isperite kosu vodom, zatim nanesite balzam od polovine dlake ka krajevima, pa zatim isperite. To je posebno praktično za one koji često vežbaju ili imaju suvu kosu. Na ovaj način ćete isprati prljavštinu i znoj, a nećete uticati na balans kože glave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija