• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti/informer.rs

10.07.2020

10:23

EVO ZAŠTO VAM KUPAĆI IZGLEDA OFUCANO! Sigurno pravite ove greške, primenite savete i KORISTIĆETE GA GODINAMA!

Ljubav

EVO ZAŠTO VAM KUPAĆI IZGLEDA OFUCANO! Sigurno pravite ove greške, primenite savete i KORISTIĆETE GA GODINAMA!

Podeli vest

Bilo bi dobro da kupaći kostim perete nakon svakoga korišćenja, ali pritom zaboravite veš-mašinu.

Ako ste među onim srećnicima koji će celo leto provesti u kupaćem kostimu, blago vama! No, znate li kako se pravilno brinuti i održavati kostime koji su napravljeni od osetljivih materijala, a koju svakodnevno izlažete suncu, soli ili hloru?

Dvoje stručnjaka savetuju za Fox News, koji je najbolji način za pranje kupaćeg kostima, a da vam on, pritom, traje što duže.

Zaboravite mašine za pranje veša

Jennifer Ahoni, voditeljka i stručnjak za komunikaciju u Tideu i Patrick Harewood, glavni naučnik u Henkelu napominju da prije bilo kakvoga tretiranja kupaćeg kostima pažljivo proučite što piše na priloženoj etiketi.

Bilo bi dobro da kupaći kostim perete nakon svakoga korišćenja, a iako ga mnogi ubacuju u mašinu za pranje veša, najbolja metoda je pranje na ruke. Tako ćete ukloniti so, hlor, kremu za sunčanje i prirodna ulja, ali i produžiti mu vek trajanja, jer je tkanina od koje je sačinjena većina kupaćih kostima izrazito osetljiva i zahteva pažljivo rukovanje.

Mašina za sušenje veša je takođe veliko NE!

Kada se vratite s plaže ili bazena, nemojte ostavljati mokar kostim predugo u vrećici ili torbi, već ga odmah operite jer u suprotnom može zadržati neugodne mirise. Uzmite blagi deterdžent ili čak samo običnu vodu i dobro isperite kostim, a zatim ga stavite na ravnu površinu na hladnom mestu, obvezno u zatvorenom prostoru.

Pustite da se kupaći kostim osuši na vazduhu, kako bi se očuvala njegova forma. Kupaće kostime nikad nemojte sušiti na suncu, napominju stručnjaci, jer UV svetlo može izbeliti tkaninu, baš kao i mašinu za sušenje veša. Još jedna stvar koju bi trebalo izbegavati jeste ceđenje kostima rukama. Tako uništavate elastičnost i kostim gubi svoju formu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija