• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC/informer.rs

12.07.2020

09:52

DA LI STE ČULI ZA BIGOREKSIJU? Svaki DESETI muškarac pati od ovog POREMEĆAJA!

Ljubav

DA LI STE ČULI ZA BIGOREKSIJU? Svaki DESETI muškarac pati od ovog POREMEĆAJA!

Podeli vest

Reč je o terminu koji se odnosi na opsesivno-kompulsivni poremećaj, mišićnu dismorfiju, koja uglavnom zahvata muškarce...

Potpuno je suprotna anoreksiji (koja je karakteristična za žene) i jači pol sebe doživljava nedovoljno razvijenim i mišićavim.

Ovi muškarci u proseku se ogledaju 12 puta dnevno, drže striktne dijete, često se upoređuju sa drugima, pitajući se da li su dovoljno razvijeni, fanatično se trude da povećaju telesnu masu i mišiće, neretko prekomerno koriste steroide.

NORMALNO SE PONAŠAJU, A ZAPRAVO SU BOLESNI I TREBA IM POMOĆ! Osobe sa ovim poremećajem svakodnevno prolaze kroz BIZARNA ISKUŠENJA!

TEŽAK SNOB! Ovaj horoskopski znak je UOBRAŽEN, ali ima i OVE VRLINE!

 

Prema istraživanjima, svaki deseti muškarac u teretani pati od ovog poremećaja, koji može dovesti do srčanog i moždanog udara, skupljanja testisa, gubitka kose, bezvoljnosti pa, u težim slučajevima, i do razmišljanja o samoubistvu. Preterano korišćenje supstanci za veštačko uvećanje mišića dodatno naglašava navedene zdravstvene tegobe.

Foto: Shutterstock

U programu koji je sproveo Bi-Bi-Si, stručnjaci predvođeni Robom Vilijemsom, proučavali su bigoreksiju kao psihički poremećaj, koji podstiču traume iz detinjstva, izazvane stvaranjem nesigurnosti kod deteta. Zbog toga u pubertetu dolazi do frustracija prilikom projekcije idealnog spoljnog izgleda, koji bi trebalo da bude pokazatelj uspeha i moći.

Vilijam uništio princa Harija JEDNIM POTEZOM! UDARIO BRAT NA BRATA - Finansijski problemi u KRALJEVSKOJ PORODICI!

 

Ukoliko kod sebe primetite naznake ovog poremećaja, popričajte sa bliskim osobama i prisetite se svojih dobrih osobina kao i toga da je umerenost u svemu, pa i u vežbanju, ključ sreće.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PUT DO USPEHA ILI OMČA OKO VRATA - Da li je dobro biti perfekcionista?
Ljubav

PUT DO USPEHA ILI OMČA OKO VRATA - Da li je dobro biti perfekcionista?

Biti savršen za perfekcioniste predstavlja imperativ, često su ponosni na tu svoju osobinu i smatraju da ih ona izdvaja iz "gomile" i da će ih ona jedino dovesti do uspeha i blagostanja, kaže psiholog mr Sanja Marjanović iz savetovališta "Ekvilibrijum". I u pravu su, ali samo donekle...

05.07.2020

14:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija