• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.09.2020

17:51

ZBOGOM KAMENCU! Uz ovaj isprobani trik vaša TUŠ KABINA će zablistati!

Ljubav

ZBOGOM KAMENCU! Uz ovaj isprobani trik vaša TUŠ KABINA će zablistati!

Podeli vest

Moderna kupatila nezamisliva su bez tuš kabina sa staklenim paravanima ili vratima. One zaista izgledaju lepo, ali njihovo čišćenje zadaje mnogo muke, naročito ako živite u području s tzv. tvrdom vodom ili kad se zaprljaju ostacima sapunice.

Ipak, mukotrpno ribanje tuš kabine može se izbeći samo ukoliko se nakon svakog tuširanja mekom krpom ili brisačem za staklo dobro osuše staklene površine.

Međutim, ukoliko pustite da se osuše, mrlje ćete tada mnogo teže ukloniti.

Premda na tržištu ima bezbroj preparata za čišćenje kupatila koji obećavaju čuda, jedan od najefikasnijih načina za čišćenje tuš kabine je mešavina alkoholnog sirćeta i malo tečnosti za pranje posuđa.

Foto: Pixabay

U šoljicu sipajte sirće i zagrejte 30 do 45 sekundi u mikrotalasnoj pećnici. Tako zagrejano sirće sipajte u bočicu s raspršivačem. Dodajte nekoliko kapi tečnosti  za pranje posuđa. Ovu mešavinu isprskajte po staklenim površinama, počevši od vrha i ostavite da deluje najmanje pet minuta. Zatim dobro isperite staklo i obrišite mekom krpom od mikrovlakana.

Nikada nemojte koristiti sunđer s grubim delom ili abrazivnu četkicu – za tvrdokorne mrlje nanesite još sirćeta i pričekajte.

Još saveta:

Umesto sirćeta možete isprobati limunov sok koji će dobro očistiti mrlje, ali oprezno ukoliko je pod napravljen od prirodnog kamena.

Čišćenje uz pomoć limunovog soka može se primeniti ukoliko se ne radi o tvrdokornim mrljama. Pređite njime preko staklenih površina, dobro isperite vodom i osušite mekom krpom.

Za više trikova za uređenje i čišćenje kuće kliknite OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Toliko

pre 3 godine

To ako ste dokoni. Ako pak niste, postavite vrata od matiranog materijala, pa brisite povremeno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija