Na genijalan način je ISKORISTILA VOĆE I POVRĆE, koje bi drugi bacili! I VI MOŽETE ISTO DA URADITE!

Shutterstock

19:12 Lifestyle 0

sensa/informer.rs | 29. 10. 2020.

Na genijalan način je ISKORISTILA VOĆE I POVRĆE, koje bi drugi bacili! I VI MOŽETE ISTO DA URADITE!

Nema razloga da završi u kanti...

Prava je šteta baciti pulpu preostalu nakon ceđenja voća i povrća u sokovniku. U najmanju ruku, treba je kompostirati, no valja znati da pre toga još itekako može poslužiti kao dodatak najraznovrsnijim kulinarskim receptima. Naime, i nakon ceđenja soka iz plodova, u pulpi ostaje obilje vitamina, minerala, antioksidansa.

Voćna pulpa fino se slaže sa jogurtom i žitaricama, a oplemeniće i voćne salate, kao i nadeve za palačinke, peciva i kolače.

pexels.com

Pulpa povrća odlična je za supe, variva, umake, omlete, a može se dodati i u testo za hleb.

Ne stignete li odmah upotrebiti svu pulpu iz sokovnika, možete je zamrznuti. Na primer, mešavinu raznih povrtnih ostataka možete sačuvati te je po potrebi koristiti za oplemenjivanje jela. Takva mešavina može biti i suvi dodatak jelima – posipajte je po limu, odnosno papiru za pečenje, i osušite u pećnici.

Sušenjem povrtnih ostataka iz sokovnika, možete dobiti i ukusne grickalice slične krekerima i čipsu. U tom slučaju povrtnu pulpu začinite po želji te je raširite u ravnomernom tankom sloju. Nakon sušenja u pećnici, razlomite na manje komade.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.