• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

30.10.2020

16:09

Brzina menja perspektivu

Ljubav

Brzina menja perspektivu

Podeli vest

Ovih dana predstavljen je prototip najbržeg voza na svetu - „magleva“, koji može da razvije brzinu od čak 600 kilometara na sat! Prema najavama, prve putnike će prevesti već sledeće godine. Kada se uzme u obzir vreme potrebno za pripremu puta, putovanje ovim vozom biće brže od leta avionom do istog odredišta

Imamo li u vidu da je nekada bio potreban ceo dan da otputujemo u mesto udaljeno 600 kilometara, postaje jasno koliko nam, uštedom vremena, brzina menja svakodnevni ritam života.

Foto: Promo

Menja nam perspektivu, kao i poimanje odnosa vreme-prostor. Slično je i sa  brzinom optičke mreže koja nas, pristupom različitom sadržaju, vestima, video pozivima i onlajn komunikacijom, povezuje sa svim delovima planete doslovno u realnom vremenu.

Foto: Promo

Sa brzinom optičkog interneta od 1000 Mb/s, u trenutku premošćujemo daljine bilo gde u svetu, prateći uživo ono što se dešava. Štedi se vreme „putovanja“ važnih vesti, poruka naših bližnjih, zanimljivih TV sadržaja ili drugih onlajn formata. A pored samog vremena, ušteda je i u tome da nam je brzina optike dostupna za samo jedan dinar mesečno tokom prvih 12 meseci u okviru mts BOX paketa.


Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija