• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lepota&Zdravlje

10.11.2020

12:08

STEŽU VAS NOVE ČIZME? Pomoću ova ČETIRI TRIKA ćete ih sigurno RAZGAZITI

Ljubav

STEŽU VAS NOVE ČIZME? Pomoću ova ČETIRI TRIKA ćete ih sigurno RAZGAZITI

Podeli vest

Nerazgažena obuća napravljena čak i od najmekšeg materijala ponekad je toliko tvrda i neudobna da odmah poželite da je skinete. Kako razgaziti tesne čizme i izbeći stvaranje žuljeva i plikova

Prilagođavanje čizama nozi je lakše nego što mislite. Ima više načina da to uradite, ali imajte u vidu da ipak ne možete učiniti čudo. Ako su vam čizme dva broja manje, od celog posla nema ništa. Preveliko rastezanje dovešće do deformacije ili pucanja kože, a to nikako ne želite. 

Koristite sprej ili regenerator na bazi ulja

Postoje sprejevi dizajnirani da omekšaju kožu, ali ako vam je to prevelika investicija, poslužiće regenerator na bazi ulja. Utrljajte ga sa spoljnje strane čizama i ostavite da koža upije. Ulje će pomoći koži da se malo opusti, omekša i rastegne.

Kalup za obuću


Kalup se ubacuje u obuću i ostavlja u njoj nekoliko sati da razvlači kožu, posebno u području prstiju. Ako vas čizma steže oko zgloba ili lista, postoje kalupi koji i to mogu uspešno regulisati. Ako planirate da koristite ovu metodu, pazite da ne oštetite kožu. 

Foto: pexels.com

Zagrevanje kože


Ako zagrejete kožu, lakše ćete je razvući. Stavite fen u unutrašnjost i sačekajte da se temperatura poveća. Zatim u čizmu nagurajte stari peškir ili novine, kako bi zadržale oblik. Posle nekoliko sati, ponovite postupak. Čizme nemojte grejati sa spoljašnje strane jer visoka temperatura može oštetiti kožu.

Led


Napunite kese za sendviče vodom, zavežite ih kako voda ne bi iscurela i ugurajte u čizme. Zatim obuću stavite u zamrzivač. Voda će se pri hlađenju širiti, a led će polako istezati kožu.

Ako nijedan od postupaka ne ispuni vaša očekivanja, čizme možete odneti kod obućara koji će ih proširiti pomoću specijalnog alata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija