• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

15.11.2020

18:48

PODMLAĐUJE i spolja i IZNUTRA! Radite OVU VEŽBU i neće vam biti potreban ESTETSKI HIRURG!

Ljubav

PODMLAĐUJE i spolja i IZNUTRA! Radite OVU VEŽBU i neće vam biti potreban ESTETSKI HIRURG!

Podeli vest

U tom položaju se odmara srce, u početku vežbanja kraće, a zatim i duže...

Jedna od najpoznatijih i najklasičnijih položaja (asana) u jogi je sarvangasana, poznatija kao sveća. Upravo zbog svoje rasprostranjenosti, ali i višestrukih dobrobiti za zdravlje, naziva se "kraljicom asana". Saznajte zašto je dobro da je uvedete u svakodnevnu rutinu…

Za celo telo

Izvorni naziv ove asane na sanskrtu znači "vežba za celo telo" (sarva = sve, anga = udovi). Kako bi je pravilno izveli za početak lezite na leđa, ruke opružite uz telo, dlanove postavite na pod.

Ograničenja

Neke škole zagovaraju da je sarvangasana nema nijedno štetno delovanje dok druge govore da nije za one koji imaju povećanu štitnu žlezdu, jetru ili slezinu, povećan krvni pritisak ili za one koji pate od neke srčane bolesti. Najbolje je naći zlatnu sredinu i pratiti osećaje u telu tokom boravka i nakon asane.

 Lagano udišite i podižite ispružene noge, ne savijajući kolena, sve dok ih ne dignete iznad sebe. Čim postignete takav položaj, izdižite trup rukama, oslanjajući kukove na šake. Odatle potiskujte trup dalje prema gore, sve dok ne dođe u istu liniju sa nogama, u vertikalni položaj iznad vas. Brada je pritisnuta uz grudi. Dišete trbuhom donje disanje i ostajete u ovom položaju dok ne osetite napor.

Vežbu završite laganim spuštanjem trupa, a potom i nogu na pod i trudite se da ne padnete naglo. Nekoliko minuta ostanite u ležećem položaju dišući ravnomerno kako bi se krvotok vratio u normalo stanje.

Foto: Shutterstock

Estetski hirurg

Osobe koje  redovno vežbaju sveću imaju predivan ten, zategnuto lice i izgledaju veoma mladoliko, a njeno izuzetno dejstvo bazira na sili gravitavacije koja u asani deluje obrnuto na naše telo. Evo još nekoliko benefita…

- U tom položaju se odmara srce, u početku vežbanja kraće, a zatim i duže

- Pored srca, u pluća i sve ostale organe u predelu vrata dolazi krv. Pritiskanje brade na grudi, onemogućava navalu krvi u glavu

- Utiče na abdomen

- Vratne žile se pune krvlju pa štitna žlezda, krajnici, ušne žlezde, grudna žlezda i pluća dobijaju svežu hranu

- Organi donjeg tela nalaze se iznad ostalih organa te se svi oni oslobađaju viška krvi

- Kod osoba koji previše stoje na poslu, može sprečiti pojavu proširenih vena, uz uslov da asanu redovno praktikuju

- Jak pritisak u predelu bubrega temeljno čisti naslage toksina i otpadnih materija u bubrezima

- Odstranjuje višak sala oko struka

- Povoljno utiče na dijabetes

- Sarvangasana je najdeletvornije sredstvo za lečenje i podmlađivanje svih organa

Ova voćka je NAJBOLJI LEK jeseni - 'Tera' nesanicu, kašalj, dijareju..., a detalje pogledajte OVDE.

PITA od KISELOG KUPUSA! Ovu NAMIRNICU SEZONE jedite što više, IZUZETNO je zdrava! RECEPT pogledajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija