• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lisa/informer.rs

17.11.2020

16:33

Ovih 8 prirodnih ulja neutrališu SVE NEPRIJATNE MIRISE! ISPROBAJTE TRIKOVE ISKUSNIH DOMAĆICA!

Ljubav

Ovih 8 prirodnih ulja neutrališu SVE NEPRIJATNE MIRISE! ISPROBAJTE TRIKOVE ISKUSNIH DOMAĆICA!

Podeli vest

Umesto osveživača vazduha koje kupujete u prodavnici, probajte ovih osam prirodnih ulja koja će sve neprijatene mirise neutralisati. Međutim, to nije sve, ona imaju još jednu veliku prednost u odnosu na kupovne osveživače...

Za razliku od osveživača vazduha koji su skupi, a uz to mogu da izazovu i alergiju, kijavicu, pa kod nekoga čak i astmu, ovi prirodni osveživači vazduha ne ostavljaju nikakve posledice na zdravlje.

Ovim osveživačima možete ukolniti neprijatne kuhinjske mirise koji ostaju od ribe ili luka, možete neutralisati miris kućnih ljubimaca ili miris duvana.

Ova prirodna sredstva su naše bake koristile u borbi protiv neprijatnih mirisa:

Ulje mirte

Na dobitku ste ako u kući imate eterično ulje mirte. Nekoliko kapi sipajte u vodu za pranje pokućstva ili poda – ne samo što će vam poboljšati raspoloženje, već će i negovati drvo. Možete nekoliko kapi da rastvorite u vodi, sipate u flašu sa raspršivačem i isprskate sav pod u kući, posebno parket.

Ovi prirodni osveživači su dosta pristupačniji od onih koje kupujete u radnjama, a isto su efikasni u otklanjanju neprijatnih mirisa!

Foto: Pixabay

Karanfilić

Nenadmašna kombinacija za mirisno osvežavanje prostorija preko zime svakako je pomorandža ili limun u koje je zabodeno nekoliko karanfilića. Mirisaće prijatno, ali ne i previše intenzivno. I ne brinite, plod će se osušiti, ali se neće ubuđati.

Foto: Shutterstock

Lavanda

Miris iz kuhinje uklonićete pomoću činijice vrele vode sa 2-3 kapi lavandinog ulja. Protiv neprijatnih mirisa i moljaca u ormanu pomažu suvi cvetići lavande, koje ćete spakovati u platnene kesice ili najlon čarape.

Šibice

Sa kutijom šibica pored toaleta dobro ste naoružani za borbu sa svim neprijatnim mirisima. Upalite drvce, prođite njime po kupatilu, ugasite ga i udahnite. 

Sveće mogu da posluže kao alternativa!

Foto: Shutterstock

Limun

Koru isceđenog limuna poređajte po radijatoru ili drugom grejnom telu i po celoj prostoriji raširiće se prijatan miris. Ako imate kamin, koru ubacite u vatru. Limunov sok "leči" vazduh i od duvanskog dima, a mirise crnog i belog luka i farbu lako skida sa prstiju.

Foto: Shutterstock

Kafa

Ona bukvalno usisava mirise iz okoline – ta osobina čini je idealnim dezodoransom za kuhinju. Dve kašičice mlevene kafe sipajte na tacnu i sve će ponovo zamirisati na sveže. 

Esencija

Razblažite vodom u odnosu 1:3 u odgovarajućoj dubljoj posudi i u zadimljenoj sobi desiće se čudo – miris duvanskog dima će iščileti! Ali ako u kući imate mačku, ovaj metod borbe protiv ustajalog dima nije baš najbolje rešenje, jer mačke ne podnose sirće.

Foto: Shutterstock

So

So je pravi spasilac u prostorijama s mnogo vlage, kakvo je kupatilo. U činijicu sipajte so i menjajte je na nekoliko dana. I miris crnog luka s ruku brzo nestaje ako ih istrljate solju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija