• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

13.12.2020

11:37

JESTE BAUK! Prevremeno rođene bebe će biti loše u školi iz OVIH predmeta!

Ljubav

JESTE BAUK! Prevremeno rođene bebe će biti loše u školi iz OVIH predmeta!

Podeli vest

Naučnici Univerziteta u Vorviku ustanovili su vezu između rođenja pre termina i lošijeg akademskog uspeha, kao i manje plaćenih poslova u odraslom dobu

Za bebe koje su rođene pre vremena važi da su veliki borci u životu ali, nažalost, one kasnije ipak kaskaju za vršnjacima - pokazalo je britansko istraživanje. Koliko god se trudile, teško im je da stignu vršnjake u nekim stvarima.

U studiji, objavljenoj u magazinu “Psihološka nauka”, učestvovalo je 15.000 ispitanika, rođenih između 1958. i 1970. godine u Engleskoj, Škotskoj i Velsu. Oni su na svet uglavnom stigli pet nedelja pre vremena.

Foto: unsplash.com

Prevremeno rođenim bebama treba pomoć

Naučnici su otkrili da su ispitanici postizali lošiji uspeh u školi nego njihovi vršnjaci rođeni na vreme, a naročito su imali problema sa matematikom, dok se posledice osećaju i u odraslom dobu, pa su mnogi od njih radili kao manje kvalifikovani radnici ili su bili nezaposleni.

Zbog toga se preporučuje posebna podrška i dodatni rad sa ovim mališanima, kako bi posledice bile što blaže.

OVAJ ZADATAK IZ OSNOVNE ŠKOLE ODRASLI NISU UMELI DA REŠE! Majka na Fejsbuku tražila pomoć, KOMENTARI SU SE NIZALI - Da li vi umete da dođete do rešenja?

34+28 je... Ovako naša deca sabiraju, a ovako su nas učili! Šokirani roditelj objavio zadatak iz matematike... DA LI SE SLAŽETE DA JE OVO ČUDNO?! (FOTO)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija