• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

16.01.2021

11:22

UZ POMOĆ PAPIRIĆA SA BROJEVIMA UŠTEDITE 150.000 DINARA ZA POLA GODINE! Ovo je trik za kojim je svet poludeo - evo šta treba da uradite

Ljubav

UZ POMOĆ PAPIRIĆA SA BROJEVIMA UŠTEDITE 150.000 DINARA ZA POLA GODINE! Ovo je trik za kojim je svet poludeo - evo šta treba da uradite

Podeli vest

Ovo je jedan od metoda koji vam može pomoći da sačuvate pare.

Metod "100 koverti" postao je glavni trik za štednju, pre svega, zato što je zanimljiv, ali i univerzalan način da sačuvate novac u džepu. I to, ako je verovati onima koji su probali, čak 5.000 evra za 12 meseci.

Iako nosi ovaj naziv, ne morate se služiti kovertama, poslužice i papirići. Ovu tehniku je osmislio Dejv Remzi, i to nakon što je shvatio da kod kuće ima mnogo stvari koje samo "skupljaju prašinu", tj. da neprekidno kupuje ono što mu ne treba.

Brojevi su ključni

Ako ste planirali da uštedite u 2021. godini, onda ćete morati da odustanete od nekih potencijalnih troškova. Poenta ovog trika je da na kovertama, odnosno papirićima ispišete brojeve - od 1 do 100.

Potrebno je da odaberete jedan dan u nedelji, a da onda svake sedmice izvučete po dva papirića/dve koverte. Iznos koji izvučete treba da pretvorite u evre, da saberete koliko je to i toliko novca ostavite sa strane, piše Telegraf.

Foto: YoutubePrintscreen/ KosovaPress

Ostavite sa strane onoliko novca koliko piše na papiru

Na primer, ako ste izvukli brojeve 5 i 20, taj dan treba da ostavite sa strane 25 evra. Naravno, izazov je teži ako izvučete veće brojeve, kao što je 100, ali ako ste u mogućnosti - neka pobedi vaša snaga da ostavite sa strane oko 12.000 dinara tog dana.

Prepolovite iznos

Ako imate niža primanja, a želite da probate izazov "100 koverti", onda prepolovite iznos, i napišite brojeve od 1 do 50. On će trajati manje od šest meseci, i na kraju bi trebalo da imate 1.275 ušteđenih evra.

Pare koje čuvate sa strane treba držati u jednoj koverti, a ako se držite čitavog ciklusa, na kraju bi trebalo da skupite tačno 5.050 evra, i ono što je dobro kod ove metode je što nema mesta proizvoljnosti, dakle, zna se koji iznos bi trebalo da dostignete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 3 godine

Odlicna stvar za one rasipnike koji imaju 5000evra viska. Ali vecina gradjana ove zemlje zaradjuje nedovoljno za elementarne potrebe a ne za stednju. Na kraju svakog meseca su u minusu a pare su potrosili mahom u samoposluzi i platili kucne racune a ne u buticima i nocnom provodu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija