• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti

27.02.2021

16:19

ZASADITE BELI LUK OČAS POSLA POMOĆU OVOG TRIKA! Ništa lakše nego gajiti ga u ČAŠI! /VIDEO/

Ljubav

ZASADITE BELI LUK OČAS POSLA POMOĆU OVOG TRIKA! Ništa lakše nego gajiti ga u ČAŠI! /VIDEO/

Podeli vest

Ne čekajte da beli luk kupite na pijaci, ništa lakše nego gajiti ga u čaši

Da bi beli luk proklijao morate nabaviti glavicu koja nije bila smrznuta. Skinite spoljni sloj ljuske, ali nemojte čenove čistiti skroz do kraja. Sledeći korak je da se vrh čenova iseče oštrim nožem.

Skinite etiketu sa plastične flašice, isecite nožem deo oko grlića, a zatim presecite flašu na pola. Ubacite jedan deo u drugi, kako bi je ojačali. Napunite flašu vodom. Zatim postavite glavicu belog luka u flašu, ali tako da donji deo dodiruje vodu.

Čenovi će vrlo brzo, već posle dva-tri dana, pustiti mlade izdanke u sredini. Posle nekoliko dana će formirati lepe korenčiće, a stabljike će dostići nekoliko santimetara u visinu.

Kroz sedam dana će luk dostići dovoljnu veličinu da ga uberete i koristite za salatu. Zbog toga nije loše postupak "sađenja" luka ponoviti nekoliko puta u roku od nekoliko dana, kakjo bi u stalno imali svež luk. Dakle, u ponedeljak staviti prvu glavicu u vodu, u sredu drugu i tako dalje.

Kada izraste luk to je trenutak kada treba mladice prestaditi u zemlju ukoliko imate vrt ili u saksiju na balkonu.

Koristite svežu zemlju pomešanu sa humusom, dobro je usitnite, a koristite plitku posudu, jer nemaju dubok koren. Pažljivo razdelite luk i posadite mladice u razmaku od pet santimetara. Zalijte luk i uživajte u njegovom rastu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17