• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Katalina

10.02.2015

11:34

ZA 20, 30 NEKIH GODINA Nikad od mene domaćica

Ljubav

ZA 20, 30 NEKIH GODINA Nikad od mene domaćica

Podeli vest

Popularna pevačica kaže da se nije saživela s ulogom domaćice, ali da je roditeljstvo prigrlila svim srcem. Otkriva da se njenom suprugu dopadaju njene seksi fotke, a recept za održavanje strasti u braku ne želi da deli s javnošću. Tvrdi da je nakon operacije tumora dojke shvatila šta je zaista bitno u životu


 

Ana Stanić prešla je dugačak put od pevačice u dens grupi "Mobi Dik", preko trnovite solo karijere, do uloge majke i supruge. Objavila je šest studijskih albuma, a onda utonula u šestogodišnju pauzu. Za to vreme je u potpunosti bila posvećena odgajanju sina Vuka, kog je rodila u trideset petoj iz braka sa Momčilom Lavrnićem. Naizgled iznebuha, mada se dugo za to spremala, pevačica se vraća na scenu novim albumom "Priča za pamćenje", koji je, kako kaže, njeno najzrelije ostvarenje do sada.
Za Ljubav i zdravlje Ana priča o ulozi majke, operaciji dobroćudnog tumora dojke, bračnoj strasti, razlici između svog nekadašnjeg i sadašnjeg stila života, ali i "skenira" ovdašnju muzičku scenu.

Posle šest godina objavila si novi album "Priča za pamćenje". Čemu tolika pauza?
- Pauza se desila nakon intenzivne medijske i koncertne promocije prethodnog albuma i solističkog koncerta u Sava centru, što je prirodno za svakog autora koji želi da napuni baterije i napravi u sebi prostor za nove ideje. Onda mi se desilo majčinstvo i stvari su se iskomplikovale. Pravljenje pesama i sve što ide uz snimanje albuma, pa i smišljanje fotografija, spotova, nastupa, zahteva potpunu okrenutost sebi. Kada si roditelj, gde po definiciji nisi okrenut sebi, već detetu, tokom snimanja albuma svakog dana moraš da menjaš uloge - čas si roditelj, čas si stvaralac i sve postaje mnogo haotično i proces se oduži.

Na novim pesmama sarađivala si sa Skajom Viklerom, koji je radio i na tvom prethodnom "Sudar", ali i sa starim saradnikom Mirkom Vukomanovićem. Jesi li zadovoljna rezultatom?
- Iz saradnje sa Viklerom i Mirkom nastale su odlične pesme, koje su zrele, koje me pokreću i koje će, nadam se, dugo trajati. Sarađivala sam i sa hrvatskim producentom Dešom, Markom Konom i mladim snagama - Cobijem i Rastom. Imala sam skoro sto snimaka novih pesama na diktafonu svog telefona za sve vreme koliko nisam izdala album i trebalo ih je probrati i odrediti kako će se oblikovati u moderan, a ozbiljan zvuk koji sam želela.

Kažeš da si sazrela i da želiš da pevaš ozbiljnije pesme, na koji način ozbiljnije i da li je singl "Neka gori sve" ilustracija toga?
- Ozbiljnije u smislu toga da ne želim da slušaocima nudim patetične tekstove i grčko-tursko-mediteranske harmonije, što je aktuelni pop princip kod nas, čast izuzecima. Tekst pesme "Neka gori sve" nosi snažnu emociju lišenu svake patetike, i muzički je kompleksna jer ima tu mirnu i setnu atmosferu u strofi, a onda eksploziju energije u refrenu, moraš da sedneš i da je odslušaš, da je doživiš i onda ti priraste srcu ili ne. Želim da ljudima ponudim takve pesme, kao kontrateg onome što se čuje sa svih strana poslednjih par godina.

Roditeljstvo mi se desilo sa 35 godina i prigrlila sam tu ulogu svim srcem

 

Otkad si dobila sina Vuka, stiče se utisak, čitajući lajfstajl magazine, da si postala prava domaćica, je l' to stvarno tačno?
- Pa nije baš (smeh). Činjenica je da sam sebi dala malo oduška nakon intenzivne karijere od svoje osamnaeste godine, ali ne verujem da bi ikada od mene mogla postati domaćica, čak i da poželim. Roditeljstvo mi se desilo sa 35 godina i prigrlila sam tu ulogu svim srcem. Posvećena sam svom sinu i u pogledu njegovog vaspitanja, i ishrane, i kvalitetnog provođenja vremena, i stvaranja lepog i toplog doma u kome će on sticati svoje lepe uspomene. Moj muž i ja se trudimo da mu stvorimo najlepši mogući svet za odrastanje. Taj pristup me jeste fokusirao mnogo više na kuću nego ranije, ali postoji toliko manjih, različitih muzičkih projekata na kojima sam radila čak i kada sam se tek porodila, samo što nisam o njima pričala u medijima. Kada si u medijima od osamnaeste godine, može jako da ti prija život "u ilegali" (smeh). Ipak, sada sam se veoma uželela intenzivnijeg druženja sa publikom, tako da se radujem koncertima koji me čekaju nakon izlaska albuma.

Kako si, kao muzičarka naviknuta na turbulentan život, nastupe i putovanja, uspela da se "pripitomiš" u braku?
- To što sam udata ne bi puno toga promenilo u mom provođenju vremena, već je rođenje deteta ono što te "pripitomi". Mom mužu je normalno da ja zadržim svoju individualnost, a ja sa radošću vidim da me roditeljstvo i brak nisu promenili suštinski, i dalje se isto ponašam u izlasku, i dalje sa istim žarom pravim novu pesmu, i dalje se smejem istim šalama i pravim iste greške u komunikaciji. Po meni je mnogo važno da roditeljstvo shvatiš kao najvažniji zadatak u životu a da pritom sačuvaš sebe.

Da li ti nedostaje nekadašnji život na točkovima?
- Moram da priznam da mi nedostaje kontakt sa publikom, ali mi ne nedostaje to kada zaboraviš u kom si gradu i koji je dan jer si svaki dan na drugom mestu. Takav život sam imala u ranim dvadesetim i znala sam već tada da to nije "moja šolja čaja". Ono što mene čini srećnom u mom poslu jeste ceo kreativni proces - pravljenje pesme, snimanje u studiju i nakon toga razmena energije sa publikom. Koncerti sa bendom su mi užitak onda kada nisu prečesti i kada se pažljivo bira gde, kako i s kim.

Koliku i kakvu podršku si imala od supruga za povratak na scenu?
- Suprug mi daje veliku podršku u ovome, jer želi da budem ispunjena i srećna, osim toga, voli moju muziku (smeh). Za svaku dilemu prvo se s njim konsultujem, volim da čujem njegov smireni i hladni pristup jer ja umem da budem ishitrena i da previše unosim emocije u posao.

Suprug mi pruža veliku podršku u poslu

 

Jesu li mu se dopale tvoje seksi promotivne fotke, kako reaguje na takve stvari?
- On ima neku svoju viziju gde sam ispala dobro, a gde ne. Ove koje su izabrane dopadaju mu se, ne misli da su preterane.

Kažu da je brak ubica strasti, imaš li neki predlog za druge ljude kako se održava vatra?
- Verujem da svako ima svoj recept za to, svaki par je drugačiji, a mene ovo pitaj, recimo, za 20-30 godina (smeh).

Kako si se osećala kada je tvoja kuma Katarina Radivojević pokušala da izvrši samoubistvo... u seriji "Urgentni centar"?
- (Smeh) Propustila sam tu epizodu, ali mi se inače serija dopada, kao i Katarina u njoj, i isto bih je pratila i da ne poznajem nikoga od glumaca.

Nakon operacije tumora dojke shvatila sam šta je zaista u životu važno i koliko ti nebitne stvari oduzimaju energiju

 

Operisala si fibroadenom, tj. dobroćudni tumor dojke. Kažu da ovakve situacije mnogo promene čovekov pogled na život. U kojoj meri se to tebi desilo i šta se promenilo?
- Promenila sam se utoliko što sada, kad god počnem da se opsedam nekim suštinski nebitnim problemima, nateram sebe da se setim kako sam se osećala pred operaciju kada nisam znala kako će sve ispasti i koliko sam bila srećna kada se ispostavilo da je u redu. Tada shvatiš šta je zaista u životu važno i koliko ti nebitne stvari oduzimaju energiju i kvare raspoloženje, a na kraju se sve svodi samo na zdravlje, tvoje i tvojih voljenih.

Kažeš da imaš u šteku album sa obradama. O kakvim obradama je reč i kada ćeš ga objaviti?
- Reč je o obradama hitova osamdesetih sa celog eks-Ju prostora u džezi maniru, tri instrumenta i glas. Otpevala sam one pesme na kojima sam odrastala i koje su me u nekoj meri muzički odredile. To je još jedna od stvari kojima sam se bavila u periodu medijske pauze i nisam puno pričala o tome jer sam u međuvremenu shvatila da posle toliko vremena svojoj publici ipak prvo dugujem autorski album sa novim pesmama. Planiram da album obrada objavim ubrzo nakon promovisanja "Priče za pamćenje".

Ljubav & zdravlje
A lepo bi joj pristajala pesma "Nijedne usne se ne ljube same"

 

 

 

Pratiš li muzičke rijalitije i kakvo je tvoje mišljenje o njima, da li bi bila član nekog žirija?
- Volim da pratim poneka muzička takmičenja, ne baš sva, ali ne znam da li se vidim u ulozi žirija. Bilo bi lepo dobiti svu tu medijsku pažnju i priliku za promovisanje svojih ideja i vizija u muzici, ali, sa druge strane, ne verujem da bih mirno spavala znajući da moja ocena donekle određuje budućnost jednog mladog stvorenja, ne bih se dobro osećala u tome.

Ima li smisla baviti se pop muzikom danas u Srbiji i objavljivati albume?
- Meni ima smisla, zato sam se i odlučila na toliki "poduhvat". Mislim da oni koji me vole to od mene i očekuju. Ono što nema smisla jeste ulagati ogroman novac u produkciju, spotove i sve prateće elemente, što sam ja nekada radila kada je to tako moglo, jer sam imala podršku sponzora, a i izdavačkih kuća. Sada su budžeti smanjeni, ali i cena tehnike i honorari autora, pa sve nekako dođe na isto, samo se mora uložiti mnogo više energije u kreativni deo jer nema skupe produkcije da "zabašuri" njegov eventualni manjak.

 



Neću da polemišem sa Srđanom

Koliko je degutantna, na skali od jedan do deset, izjava Srđana Čolića da si mu bila dovoljna za seks u malom krevetu, a Aleksandra Perović u velikom?
- Pristojna osoba, kakvom sebe smatram, ne ulazi u tu polemiku.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija