• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.11.2015

17:05

KAKO DETOKSIKACIJA SOKOVIMA DELUJE NA ORGANIZAM? Skida pritisak, ali...

Ljubav

KAKO DETOKSIKACIJA SOKOVIMA DELUJE NA ORGANIZAM? Skida pritisak, ali...

Podeli vest

Ovo je idealno vreme da organizam očistite od štetnih materija, naročito zbog bogatih slavskih trpeza, savetuju stručnjaci. U poslednje vreme se mnogo priča o detoksikaciji sokovima i ako se odlučite za nju, trebalo bi da znate dobre i loše strane

Bilo da detoksikaciju sokovima primenjujete nekoliko dana ili pak celu nedelju, u telu će doći do promena zbog drastičnog smanjenja unosa kalorija, masti i proteina.

Stručnjaci tvrde da treba biti oprezan s ovim tretmanima jer, iako povoljno utiču na nivo holesterola i pritiska, deluju na promene raspoloženja i hormonalnu ravnotežu


Neke od njih su dobre jer podstiču čišćenje organizma, regulišu krvni pritisak i holesterol, ali se svakako treba upoznati i s negativnim stranama. Većina programa detoksikacije svodi se na pijenje sokova od voća i povrća. Oni sadrže dosta šećera, što podstiče nakupljanje vode u crevima, zbog čega imaju laksativno dejstvo. Probavni sistem ćete pročistiti, ali se pripremite na dijareju i ne zaboravite da pijete više vode.


Hormoni


Kada telu ograničite unos kalorija, nastupa glad, što uzrokuje hormonalnu neravnotežu. Nivo hormona u vašem telu će biti vrlo sličan onom pre ulaska u pubertet, i to već posle nekoliko dana. To može da naruši ujednačenost menstrualnog ciklusa, naročito ako detoksikaciju sokovima počinjete pred njegov početak.

DIJETA SOKOVIMA Brzo skidanje suvišnih kilograma!


Mišići


Sokovi ne sadrže proteine, ali telo ne zna da ih ne unosite i nastavlja da ih razgrađuje, odnosno, koristi one iz mišića. Ako ste na "čišćenju" sokovima sedam dana, to može umanjiti mišićnu masu, čak 300 grama mišića dnevno.


Telesna težina


Smanjićete kilažu, ali nećete izgubiti salo sa svih kriznih mesta. Glikogen, koji potiče iz ugljenih hidrata, telu pomaže u zadržavanju vode. Kada započnete detoksikaciju sokovima, izmokrićete svu suvišnu vodu, a izgubljeni kilogrami će zapravo biti ta izbačena voda. Budite oprezni jer ćete kilograme vratiti odmah posle tretmana detoksikacije, ako se vratite ustaljenom režimu ishrane.

10 ZABLUDA O ZDRAVOJ HRANI koje morate da znate!


Raspoloženje


Sokovi ne sadrže masti ni proteine, koji su vašem telu potrebni da bi proizvodilo neurotransmitere. Oni regulišu raspoloženje i pomažu u prevenciji naglih promena raspoloženja. Upravo zbog toga detoksikacija sokovima može uzrokovati nagle promene raspoloženja i razdražljivost.


Srce


Detoksikacija sokovima dobro deluje na zdravlje srca. Nekoliko dana ove dijete može pomoći u regulaciji holesterola i smanjiti nivo krvnog pritiska. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar Radović

pre 8 godina

Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama. alojavera.wordpress

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija