• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

26.03.2016

08:18

NEPOBEDIVI ŠLAUF: Šta god radili ovo je razlog što imate višak kilograma!

Ljubav

NEPOBEDIVI ŠLAUF: Šta god radili ovo je razlog što imate višak kilograma!

Podeli vest

Mnoge žene se žale da uprkos pridržavanju režima zdrave ishrane, dijete ili redovnih treninga nikako ne uspevaju sa se oslobode viška masti i sala na stomaku

Razlog tome mogu biti navike kojima zapravo sami sebe usporavate na putu do ostvarenja cilja, a ovo su pet najčešćih razloga zbog kojih se gojite na stomaku i ne uspevate da smršate. 

Nedostatak magnezijuma 

Telu je potreban magnezijum kako bi obezbedio normalan rad srca, nervnog i mišićnog sistema, a učestvuje i u aktiviranju rada više od 300 enzima koji regulišu brojne procese u telu. Takođe, magnezijum utiče i na gubitak kilograma i oblikovanje tela! 

Savet: Konzumirajte hranu bogatu magnezijumom, poput zelenog lisnatog povrća, pasulja, mahunarki i orašastih plodova. 

Gazirana pića 

Gazirana pića su prava riznica praznih kalorija, koja i te kako povećava obim vašeg struka! Samo dve čaše ovih napitaka dnevno uzrokuju nakupljanje masnih naslaga u predelu struka čak pet puta brže, jer velika količina šećera u njima pojačava apetit, pa jedete više nego što vam je uopšte potrebno. 

Savet: Okrenite se zdravoj alternativi – pijte prirodne voćne sokove. Takođe, držite se pravila osam čaša vode dnevno, a što češće pijte i čajeve, po mogućstvu bez šećera. 

ZA BIKINI SPREMNE: 9 načina kako do ravnog stomaka bez dijeta i vežbanja!

Nedovoljno sna 

Ako ste stalno umorni i neispavani, nije čudno što ne možete da skinete salo sa stomaka. Istraživanja su pokazala da žene koje spavaju samo pet sati imaju 32 odsto više šansi da budu gojazne! Zbog manjka sna tokom dana jedete više masne hrane, jer se zbog nedostatka sna luči više grelina, hormona gladi. 

Savet: Kako biste regulisali apetit, spavajte od sedam do devet sati tokom noći. Da biste imali kvalitetniji san, iz sobe izbacite sve uređaje i svaki dan je provetravajte. sobu držite malo hladnijom od ostatka stana. Uveče izbegavajte kofein i pokušajte da svaki dan ustanete u isto vreme. 

Previše soli 

Ako vam se nakon slanog obroka javi osećaj nadutosti, nemojte se čuditi – previše soli u organizmu izaziva premeštanje vode iz krvotoka u kožu. Neverovatan je podatak da čak više od 90 odsto ljudi prekoračuje preporučenu dnevnu dozu soli, koja iznosi samo četiri grama, što dodatno otežava mršavljenje u predelu stomaka. 

Savet: Izbegavajte dodavanje soli u hranu – namirnice sadrže taman koliko treba! Ako baš ne možete bez tog ukusa, koristite začine poput čilija, bibera, đumbira, ruzmarina ili cimeta. 

REŠITE SE LOŠE PROBAVE ZA 1 MINUT Pritisnite OVU TAČKU i izazovite pražnjenje creva!

Pogrešne masnoće 

Telo ne reaguje isto na sve masnoće – visok unos zasićenih masti pojačava nagomilavanje masnih naslaga. Sa druge strane, nezasićene masti koje sadrže omega-3 masne kiseline, deluju protivupalno i imaju pozitivan efekat na telo i liniju. 

Savet: Vodite računa o unosu masnoća i izbalansirajte ishranu, jer previše masti bilo koje vrste neće imati dobar efekat na vašu figuru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija