• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: herbeteka.eu

10.05.2016

13:05

ZOVU JE BILJKOM 21. VEKA! Koristili je pre 2.000 godina, pomaže u lečenju raka!

Ljubav

ZOVU JE BILJKOM 21. VEKA! Koristili je pre 2.000 godina, pomaže u lečenju raka!

Podeli vest

Mačija kandža je biljka koja raste u kišnim šumama u određenim delovima Južne Amerike, posebno u Peruu i Paragvaju

U svojoj pradomovini Peruu poznata je već 2.000 godina, a ondašnji starosedioci ekstrakte ove biljke koristili su kao lekove. Ova biljka naraste do 30 metara, a određeni delovi korena i kore drveta se koriste u medicini.

KAO RUKOM ODNESENA Kako da se rešite glavobolje za samo pet minuta

(RECEPT) LIKER KOJI LEČI: Evo kako se pravi orahovača!

Svetska zdravstvena organizacija je ovu biljku nazvala biljkom 21. veka i proglasila je najlekovitijom koja je otkrivena u poslednjih 300 godina. Od devedesetih godina intenzivno počinje da se koristi u Evropi i svetu za lečenjeAids-a i raka. Naime, u mačijoj kandži se nalaze odlični sastojci koji poboljšavaju imuni sistem, a i deluje kao antioksidans.

Uncaria tomentosa je medicinski korišćena za lečenje upale mokraćnih kanala, astme, kao i za čišćenje bubrega, za reumatizam i bolove u kostima. A Indijanci su je najviše koristili za lečenje raznih upala, reume, čireva na želucu, tumora, dizenterije, pa i kod kontrole rađanja. Mačija kandža se koristila i u Južnoj američkoj medicini za artritis.

Pleme Ashaninka u centralnom Peruu ima i recept kako se koristi mačija kandža. Potrebno je skuvati 5 – 6 kilograma korenja mačije kandže u vodi da bi se dobila jedna šačica ekstrakta. Zatim se pije po jedna šoljica ovog ekstrakta dnevno tokom perioda menstruacije, tri meseca. Delovanje ovog tretmana se manifestuje na način da dovodi do steriliteta tokom naredne tri do četiri godine.

Nema kliničkih izveštaja o ozbiljnim kontraefektima ove biljke. Važno je znati da se ne sme uzimati sa mlečnim proizvodima.

Upozorenje: Ova biljka sadrži oko 10 odsto tanina. Predoziranjem mogu nastati problemi na jetri, a može da dovede do problema sa bubrezima.

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija