• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.10.2016

18:07

OTKRIVEN GLAVNI KRIVAC Slana hrana izaziva hrkanje!

Ljubav

OTKRIVEN GLAVNI KRIVAC Slana hrana izaziva hrkanje!

Podeli vest

Ako se noću često budite zbog hrkanja, manje solite hranu, savetuju naučnici klinike Porto Alegre u Brazilu

Po njihovom mišljenju preteran unos soli dovodi do povećanja nivoa tečnosti u organizmu, zbog čega, kada ležimo ili spavamo dolazi do sužavanja disajnih puteva i otežanog disanja, pa samim tim i do hrkanja.

Do ovog zaključka su došli u istraživanju u kojem je jedna grupa ispitanika svakodnevno pila diuretičke lekove i poštovala režim ishrane sa smanjenim unosom soli, dok druga nije. Medikamenti za izbacivanje tečnosti i propisani režim ishrane su uvedeni da bi se smanjio nivo soli u organizmu i izbacio višak vode.

Tom prilikom su ustanovili da se izuzetno opasna apnea u kojoj prestaje disanje javlja zbog dnevnog umora, hipertenzije, srčanih problema, ali i dužine vrata! Što je vrat duži rizik za nastanak ovog neprijatnog stanja je veći, ističu brazilski stručnjaci, uz napomenu da treba obratiti pažnju i na gojaznost, alkoholizam, pušenje.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija