• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Independent/Informer.rs

15.12.2016

19:32

KO BI REKAO! Evo zašto ne bi trebalo da nameštate krevet ujutru kad ustanete!

Ljubav

KO BI REKAO! Evo zašto ne bi trebalo da nameštate krevet ujutru kad ustanete!

Podeli vest

Iako disciplina predstavlja jednu od najpoželjnijih i najcenjenijih osobina na svetu, istraživanje naučnika sa Kingston univerziteta u Velikoj Birtaniji pokazalo je da ima slučajeva kada se aljkavost isplati

Istraživanje iz 2005. godine pokazalo je da veća verovatnoća da grinje prežive ako je krevet čist i namešten, nego ako je posteljina po njemu razbacana. 

Ispostavilo se da uredno presavijen jorgan predstavlja idealno tlo za razvoj tih sićušnih organizama - oni na neki način ostaju zarobljeni u uslovima koji im izuzetno pogoduju, piše Independent. 

Kreveti su puni mrtvih ćelija koje otpadaju sa površnih slojeva ljudske kože. Grinje se njima hrane i ostavljaju iza sebe izlučevine koje mogu da prouzrokoju simptome nalik astmi. 

Sve što im je potrebno za opstanak i razmnožavanje je malo vlage i mraka, a namešten krevet ispunjava ove uslove. 

Međutim, ukoliko ih izložite svežem vazduhu i sunčevoj svetlosti, grinje će izumreti. 

Doktor Stiven Pretlav, autor studije, objasnio je zašto grinje ne podnose svež vazduh. 

- Grinje mogu da prežive jedino uzimanjem vode iz vazudha putem malih žlezda koje se nalaze na spoljašnjosti njihovih tela... Sasvim jednostavna stvar kao što je nenamešten krevet isušiće posteljinu, što će prouzrokovati dehidrataciju grinja, a zatim i njihovo izumiranje - rekao je Pretlav.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija