• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

21.06.2017

11:40

NIKAKO NE PIJTE vodu iz plastične flaše koja je stajala na toplom!

Ljubav

NIKAKO NE PIJTE vodu iz plastične flaše koja je stajala na toplom!

Podeli vest

Voda koja je stajala na toplom mestu, kao što je automobil parkiran na suncu, dobija drugačiju strukturu...

Zaključan automobil koji je parkiran na suncu tokom toplijih dana može biti izvor neočekivane opasnosti. 

Naime, ako je temperatura 30 stepeni, u automobilu će narasti na 45  nakon samo pola sata. U letnim mesecima, pak, temperature dosežu između 50 i 70 stepeni Celzijusa. 

(RECEPTI) BARŠUNASTI NEKTAR ZDRAVLJA: U kajsiji je tajna dugovečnosti!

PENIS U EREKCIJI JE VIRIO KROZ PROREZ ZA POŠTU! Horor iskustva dostavljača pica!

Pri takvim ekstremnim temperaturama nije poželjno ni sesti u automobil, a kamoli konzumirati piće iz plastične boce koja je bila u njemu.

Bisfenol A i antimon

Studije su pokazale da plastične boce pri zagrijavanju ispuštaju štetnu materiju bisfenol A koja u telu oponaša estrogen, uzrokuje hormonalnu neravnotežu, a povezuje se i s mnogim drugim bolestima poput dijabetesa. 

Na visokim temperaturama plastična ambalaža uzrokuje i ispuštanje metala antimona, koji takođe može biti štetan za ljudski organizam. 

Pridržavajte se opisa na deklaracijama pa napitke u plasičnim bocama čuvajte na hladnom i suvom mestu, te tako spriječite neočekivane neugodnosti i probleme za vaš organizam.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija