• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2017

19:41

TAJNA DUGOVEČNOSTI ŽENA! Prva menstruacija pokazuje koliko ćete živeti!

Ljubav

TAJNA DUGOVEČNOSTI ŽENA! Prva menstruacija pokazuje koliko ćete živeti!

Podeli vest

Istraživači sa univerziteta u Kaliforniji pratili su 16.000 devojaka i otkrili su zanimljive pokazatelje koji zavise od trenutka prve menstruacije

Iako je mnogim ženama koje su kasnije u mladosti dobile menstruaciju bilo teško da gledaju svoje drugarice kako isprobavaju grudnjake i razmenjuju intimne priče, postoji dobra stvar zbog koje je vredelo malo duže da čekaju. 

Sudeći po najnovijoj studiji, postoji velika prednost koju imaju samo devojke koje su svoju prvu menstruaciju dobile nakon što su napunile 12 godina.

Istraživači su pratili 16.000 devojaka i otkrili da one koje kasnije u životu dobiju menstruaciju i uđu u menopauzu sa 50 godina imaju veće šanse da dožive devedeset godina.

Plus, imaju i manje problema sa određenim zdravstvenim stanjima kao što su koronarne bolesti srca i dijabetes.

Ipak, nije poznato kako su prva i poslednja menstruacija tačno povezane sa dugovečnošću i zdravljem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija