• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2018

19:09

MED I MLEKO KAO LEK! Prirodni domaći lekovi protiv bolova u grlu

Ljubav

MED I MLEKO KAO LEK! Prirodni domaći lekovi protiv bolova u grlu

Podeli vest

Bol u grlu je među najneprijatnijim stanjima koja često prate prehladu ili grip. Čim počne da vas "grebe", probajte da ublažite simptome i sprečite jaču upalu

Mnogi kao dezinfekciono sredstvo odmah preporučuju mlaku, slanu vodu za ispiranje grla, ali nije naodmet da se sa grloboljom izborite i medom, mlekom i drugim lekovitim namirnicama koje sigurno imate u kući.

* Med je poznat po svom antibakterijskom svojstvu. Uzmite dva do tri puta po kašiku meda. On će u tankom sloju obložiti sluznicu grla, što će umanjiti iritaciju prilikom gutanja hrane.Pomoći će i šoljica toplog mleka sa kašičicom meda. Napitak pijte u gutljajima, a triptofan koji se nalazi u mleku smanjiće otok grla, pa ćete moći lakše da gutate i govorite.

* Ren je poznat kao prirodni lek za lečenje respiratornih organa. U čašu tople vode dodajte jednu kašičicu narendanog svežeg korena rena i jednu kašičicu meda. Dobro promešajte i pijte polako u gutljajima.

* Čaj od kamilice ima antizapaljenska svojstva. Antioksidanti i drugi sastojci ovog čaja imaju umirujući efekat ako počnete da ga pijete kada osetite prve simptome bola u grlu. S obzirom na to da ne sadrži mnogo kofeina, možete ga bez problema piti i uveče.

* Pomoći će i kurkuma, začin koji je poznat antioksidant, koji se bori sa brojnim oboljenjima. U šolju tople vode sipajte pola kafene kašike kurkume i jednaku količinu soli. Promešajte, pa ovim rastvorom isperite grlo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija