• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92/Informer.rs

08.12.2018

16:53

NEKO OVDE NIJE NAŠ: U vreme punog meseca više poziva ka Hitnoj!

Ljubav

NEKO OVDE NIJE NAŠ: U vreme punog meseca više poziva ka Hitnoj!

Podeli vest

Gravitacija Meseca u njegovim različitim menama u priličnoj meri utiče na zdravlje ljudi. Ovo se posebno odnosi na bubrežne bolesnike, kod kojih se pokazalo da je intenzitet bola zbog aktivnosti kamenja znatno pojačan za vreme punog meseca

Uticaj Mesečeve gravitacije u različitim menama utiče i na balans vode u ljudskom organizmu, ritam spavanja i pojavu nesanice, a kod žena u velikoj meri deluje i na menstrualni ciklus, tvrdi britanski alternativac dr Metju Silverston, na osnovu obavljenih istraživanja. 

Istraživači iz Australije su otišli još dalje, tvrdeći da su nasilno ponašanje i drugi poremećaji među mentalno obolelim osobama češći baš za vreme punog meseca. 

Naučnici radoznalog duha Mesečev uticaj nazivaju i "transilvanijska hipoteza". Ovaj pojam obuhvata tumačenje da Mesec ne deluje samo gravitacijskom silom već menja i Zemljino magnetno polje.

(VIDEO) NEŠTO SE ČUJE NA MARSU! Drugačije je od svega na Zemlji

Iako skeptici ovo tumačenje odbacuju kao neosnovano, britanski istraživači rukovođeni dr Piterom Perkinsom dokazali su, na osnovu ankete sprovedene među kolegama, da je za vreme punog meseca broj poziva upućen hitnoj pomoći povećan za tri procenta. 

Nasuprot ovome, za vreme mladog meseca broj poziva opada za šest odsto?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija