• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvprva/informer.rs

22.03.2019

16:06

PAKAO ZVANI PROLEĆE! Maske su besmislica, jer ne štite ništa!

Ljubav

PAKAO ZVANI PROLEĆE! Maske su besmislica, jer ne štite ništa!

Podeli vest

Iako se javlja u talasima, alergijska astma je hronična bolest koja se leči svakodnevno, jer nije moguće predvideti kada i gde će neki alergen stići do obolele osobe. Proleće se budi. Javor i breza u Beogradu baš muče sugrađane. Mnogi imaju alergijske reakcije, a posebno su osetljiva deca

- Svi faktori koji oštećuju zdravlje prvo deluju na decu - kaže profesor doktor Branimir Nestorović, pulmolog s Dečje klinike u Tiršovoj.

Pojašnjava da je njihov organizam još u razvoju i da se deca šest do osam puta češće prehlađuju od odraslih.

VEŽBA I HRANA ZA OŠTRO OKO: Male promene u životnim navikama pomažu da sačuvate vid!

- Sve je više teških slučajeva pacijenata i to zabrinjava. Reč je o osobama koje imaju ozbiljne napade i kao posledice oštećena pluća.. 'Patologija odraslih je arheologija detinjstva - rekao je doktor.

Foto: Shutterstock

Nestorović dodaje da je problem što su poleni uglavnom nevidljivi.

- Najviše ih ima ujutru, jer se podižu u vazduh oni koji su se istaložili na zemlji. Kad je jača kiša, takođe ih ima mnogo, a najviše ih je na najvišim spratovima. Kad pređu 60 cm visine mogu danima da lete.

 

BLAGOSLOV BOGOVA! Biljka koja umiruje i leči!

Lekar savetuje da se obrati pažnja od koga se uzima savet za lečenje i da se ne veruje sajtovima na osnovu "dobrog dizajna i lepog izgleda".

Foto: Shutterstock

- Količina alergena u atmosferi je ogromna i ne može se zaštititi. U maloj meri može jednim proizvodom koji postoji na Zapadu, a reč je o filterima za nos koji nisu skupi. Maske koje možemo videti da ljudi nose su besmislica jer ne štite ništa. Oni koji znaju da su alergični treba lekove da počnu da piju pre pojave alergena.

 

9 SAVETA ZA ISPRAVNO MERENJE PRITISKA! Ove greške nam dodatno PODIŽU PRITISAK, a da toga nismo svesni!

 

Ukoliko i vaše dete ima problema sa alergijama i astmom onda bi trebalo da znate da mu je mnogo gore ukoliko je okruženo pušačima, ali i ukoliko je izloženo aero zagađenju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija