• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/bakinakuhinja/informer.rs

15.04.2019

23:03

IDEALNA ZA DETOKS I POST! Keleraba riznica zdravlja!

Ljubav

IDEALNA ZA DETOKS I POST! Keleraba riznica zdravlja!

Podeli vest

Ako ste odlučili da primenite prolećno čišćenje organizma ili postite, obavezno u ishranu uvrstite - kelerabu. Povrće bogato vitaminima C i B preporučuje se za jačanje imuniteta, kod hipoglikemije i dijabetesa, jer reguliše nivo šećera, a snižava i krvni pritisak zahvaljujući kalijumu. Idealno je i za skidanje kilograma

Koristi se za pripremu različitih specijaliteta, od nje se prave zdrave salate, supe, čorbe, predjela. Najbolje je da je jedemo u sirovom stanju, jer se kuvanjem ili grilovanjem delimično gube nutritivna svojstva.

Istraživanja pokazuju da redovno konzumiranje sveže kelerabe poboljšava apsorpciju gvožđa u organizmu, jača kosti, reguliše probavni i limfni sistem, čuva zube i desni. Sadrži blagotvorne sastojke poput indola, sulforafana i izotiocijanita, koji imaju antikancerogeno dejstvo, a sprečava i pojavu edema, kandide i virusnih oboljenja.

SVIĐA NAM SE OVAJ LEK! Džin-tonik ublažava simptome alergije!

Ukoliko se ipak odlučite da primpremite lekovitu čorbicu, evo i recepta.

Keleraba lek čorbica

Sastojci: veća keleraba, koren celera, koren peršuna, glavica crnog luka, čen belug luka, zelena paprika, 2 šargarepe, šoljica graška, krompir, šoljica pirinča, maslinovo ulje.

 

JAGODE - ZALOGAJ SREĆE I ZDRAVLJA! Zašto su dobre, osim što su lepe i ukusne?

Priprema: Na ulju propržite rendanu šargarepu, dodajte seckan crni luk i seckanu papriku, malo prodinstajte, a zatim dodajte na kockice seckanu kelerabu i ostalo povrće. Nalijte vodom i kuvajte oko pola sata da povrće omekša. Dodajte so, biber i naseckan čen belog luka. Na kraju dodajte opran pirinač. Kad je čorbica gotova, dodajte list peršuna.
 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija