• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: republika.rs/informer.rs

29.04.2019

12:17

SPREMITE SE ZA BIKINI! Plivanjem do vitke linije!

Ljubav

SPREMITE SE ZA BIKINI! Plivanjem do vitke linije!

Podeli vest

Leto je pred nama, a već nas hvata panika kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu za koji mesec. Međutim, zašto čekati letovanje pod stresom, kad već sada možemo uskočiti u bazen, zaplivati i smršati! Plivanje je ne samo jedna od najzdravijih, nego i najdelotvornijih aktivnosti kada je mršavljenje u pitanju, što su pokazala i brojna istraživanja

Prema jednom istraživanju, sprovedenom na 1.200 ispitanika na univerzitetu u Koloradu, samo 30 minuta svakodnevnog plivanja bilo kojim stilom, dovodi do gubitka telesne mase. Rezultati su pokazali da je 87 odsto plivača oba pola smršalo dva do četiri kilograma za 30 dana, pritom ne promenivši način ishrane, što je većinu podstaklo da nastave sa plivanjem i posle završetka ispitivanja.

 

NAJBOLJA DIJETA IKAD! Tokom 4 dana glavne namirnice - JAGODE I JOGURT!

Kada se pliva u dužem vremenskom periodu, rezultati su još impresivniji. Tako je univerzitet u Torontu angažovao 1.700 ispitanika oba pola, koji su plivali punih 12 meseci, pritom samo tri puta nedeljno po 30 minuta. Na kraju istraživanja, smršalo je čak 92 odsto plivača, od kojih je 51 odsto skinuo više od 15 kilograma! Nakon što je eksperiment završen, 89 odsto nastavilo je redovno da pliva i zadržalo je stečenu liniju, a većina je rekla da svoj život više ne može da zamisli bez omiljenog sporta.

ZA MIŠIĆE, KOSTI, NERVE... Ako ne volite mlečne proizvode, kalcijum obezbedite iz...

Ovi rezultati ne treba da nas čude, s obzirom na to da je nauka odavno utvrdila da plivanjem trošimo oko 320 kalorija za 30 minuta, što je više nego što izgubimo hodanjem ili vožnjom bicikla u istom vremenskom periodu, a pritom je gotovo potpuno isključena mogućnost povreda. Angažovanje svih mišića doprinosi boljoj kondiciji, a zanimljivo je i da su istraživanja pokazala da su redovni plivači vremenom postajali aktivniji i na suvom, pa je većina počela više da se kreće i da izbegava sedenje, koje je pogubno ne samo za liniju, nego i za celokupno zdravlje.

Foto: Shutterstock

Plivanje vas pritom neće izgladneti kao neki drugi sportovi, ali zato će vam pružiti mogućnost da povremeno pojedete i poneku poslasticu, a da se to ne odrazi nepovoljno na liniju. Da ne pričamo o tome da na ovaj način nestaje i celulit, jer su pokreti u vodi delotvorniji od bilo koje kreme.

 

BOLJI OD ENERGETSKOG PIĆA! Krastavac čini čuda za mršavljenje, lepotu i zdravlje!

I dok u svetu već godinama vlada prava epidemija gojaznosti, mnogima ne pada na pamet da je lek za ovu boljku veoma jednostavan, jeftin, pristupačan, a pritom prijatan. Ako zaplivate na proleće, ne samo da ćete biti spremni za leto, već nećete želeti da se odreknete ove aktivnosti, ali ni njenih rezultata, ni tokom jeseni i zime!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija