• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

22.06.2019

20:25

IZBEGNITE UMOR I GRČEVE! Ovu namirnicu bi trebalo da jedete posle TRENINGA!

Ljubav

IZBEGNITE UMOR I GRČEVE! Ovu namirnicu bi trebalo da jedete posle TRENINGA!

Podeli vest

Nakon dobro odrađenog treninga važno je pravilnim izborom hrane i pića oporaviti svoj organizam i nadoknaditi izgubljene hranjive stvari

Kad god se znojimo, naša tela gube elektrolite i, ako ih ne nadomestimo, mogli bismo osetiti neke neugodne nuspojave. Zato su idealno rešenje za to - kiseli krastavci.

Foto: pixabay.com

- Elektroliti koje najčešće gubimo kroz znoj su soli (natrijum hlorid), no takođe gubimo i kalijum, magnezijum, kalcijum, cink u manjim količinama. Ako želite izbeći simptome kao što su umor, grčevi u mišićima, vrtoglavica, moguća mučnina i biti spremni za idući trening, morate nadomestiti izgubljene elektrolite, a kiseli su krastavci idealni za to - objašnjava nutricionista Džejmi Šehr.

- Osim što su ukusni, krastavci su prepuni minerala - natrijuma, kalijuma, gvožđa, mangana i kalcijuma. Slani su, hrskavi i hidratizirajući - ističe Šehr.

- Krastavci su odličan obrok posle treninga. Ne samo da su puni soli i minerala već su i hidratizirajući. Pomoći će vašem telu, čak brže i od vode, da se dovede u ravnotežu - ističe Šehr i upozorava da krastavci nisu jedina hrana koju bi trebalo da jedete nakon treninga.

- Nemojte da zaboravite proteine. Možda nisu puni minerala kao kiseli krastavci, ali potrebni su kako bi se mišići obnovili - zaključio je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija