• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

03.08.2019

19:10

OTKRILE TAJNU! Žene u Italiji su vitke iako jedu puno testenine!

Ljubav

OTKRILE TAJNU! Žene u Italiji su vitke iako jedu puno testenine!

Podeli vest

Iako im se ishrana uveliko bazira na ugljenim hidratima, među Italijanima nikad nije bilo velikih problema s gojaznošću - samo devet posto populacije ima problem s debljinom

Neke od najzgodnijih žena dolaze baš s tog područja, a dovoljno je spomenuti  Moniku Beluči, Sofiju Loren, Đinu Lolobriđidu, Ornelu Muti, Anu Magnani, Klaudiju Kardinale, itd.

Prema statistikama, čini se kako bez obzira na sladoled, picu i testeninu većina stanovništva Apeninskog poluostrva vodi zdrav i izbalansiran život.

Evo prema kojim se pravilima vode neke od najzgodnijih sinjora i sinorina:

1. Balans i manje porcije 

Italijani jedu češće, ali manje. Isto tako, ne vode previše računa o kalorijama, već prestaju da jedu u trenutku kada su siti i kad imaju prostora još samo za jednu kafu. Treba napomenuti da je u njihovim jelima uvek savršen balans svega: koliko masti, koliko ugljenih hidrata, skroba, proteina, a posebno izbegavaju konzumiranje crvenog mesa.

Foto: pixabay.com

2. Samo je jedno ulje – maslinovo

Maslinovo ulje s razlogom ima reputaciju zlatne tečnosti, a sastavni je, ako ne i osnovni deo svakog italijanskog jela.

ORGAZAM POD ZVEZDAMA! Horoskop otkriva koja POZA U SEKSU je kao stvorena za vas!

Italijani ga koriste za salate, soseve, pri prženju i skoro je nemoguće zamisliti italijansku kuhinju bez njega. Poznato je i da je maslinovo ulje bogato dobrim mastima.

3. Što više sveže, sirove hrane

Ovo se posebno odnosi na jug Italije, egzotičnu Siciliju gde je svako jelo obogaćeno paradajzom, povrćem, artičokama, začinima i limunom. Testenina se poslužuje s malo maslinovog ulja, domaćim sosom od paradajza i origanom, a uvek je servirana u malim porcijama.

Foto: Pixabay

4. Šetnje

Italijani su fizički aktivan narod i znaju koliko je važno šetati. Skoknite do omiljenog trga ili samo šetajte ulicama svog grada, kraj reke, po po nekom parku ili centru. Leti veliki broj Italijana ima običaj da za vikend ode na kratki odmor do nekog jezera ili sela, u prirodu.

OPET STE SE ČVARILI U PODNE? Priroda leči izgorelu kožu!

5. Manje porcije za doručak

Doručak se ne preskače, ali za razliku od mnogih drugih Evropljana, Italijani za doručak jedu malo.

6. Bez gaziranih pića

Isto tako, izbegavaju bilo kakve gazirane napitke, a u obzir eventualno dolazi gazirana voda. Ledeni čaj i smuti isto nisu uobičajeni. 

Foto: Pixabay

7. Brza hrana? Greh!

Ako ste nekad ušli u klasičan italijanski supermarket, sigurno ste primetili da je deo sa grickalicama i gaziranim pićima prilično mali. Italijani retko kad grickaju ili jedu zloglasnu brzu hranu. Generalno, u toj zemlji skoro niko posle večere ne jede.

Mocarela pred spavanje dok se gleda serija ili neki film? Naravno da ne! Ako žele da prezalogaje nešto između glavnih obroka, to je onda uglavnom voće – ili dobar kolač!

ČUDOTVORNO VOĆE! Evo zbog čega je dobro da jedete SMOKVE

8. Pica nije za svaki dan

Pica je vrsta hrane koju jedete ako izađete subotom ili nedeljom u grad s društvom, a baš Italijani najviše vole pice bogate raznim vrstama sira i povrćem, s malo kalorija i puno hranjivih sastojaka i vlakana.

Foto: Shutterstock

9. Lagana večera

Poslednji obrok kod Italijana je uglavnom neko lagano jelo (ako ne idete s prijateljima napolje). Tipična večera uključuje čorbu (minestrone) i manju porcije paste servirane uz malu porciju sira i povrća.

10. Nema dijete

Italijani kao nacija nisu skloni dijetama i manijakalnom vežbanju. Želite da smršate? Izbegavajte prženu hranu i teške soseve zamenite sa onim domaćim od paradajza i povrćem.

I poslednje i najvažnije: Jedite bez griže savesti i uživajte u životu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija