• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lepotaizdravlje.rs

14.09.2019

19:55

DNEVNA I NOĆNA NEGA LICA - evo u čemu se razlikuju

Ljubav

DNEVNA I NOĆNA NEGA LICA - evo u čemu se razlikuju

Podeli vest

Svaka od nas ima određenu rutinu za negu lica, ali nam nije uvek baš najjasnije u čemu je osnovna razlika između dnevne i noćne nege i sastava samih krema koje u sebi imaju naziv noćna

Proizvodi za negu kože prilagođeni su bioritmu našeg organizma i upravo zato je važno da se dnevna i večernja rutina razlikuju.

Foto: Shutterstock

Tokom noći naša koža se obnavlja i regeneriše, pa upravo zato proizvodi koji u sebi sadrže odrednicu noćni imaju u svom sastavu sastojke koji koži pomažu da se dubinski obnovi i oporavi od svih štetnih uticaja, kojima je koža izložena tokom celog dana.

Dok se u večernjim kremama nalaze sastojci koji pospešuju regeneraciju kože, dnevne kreme bogate su antioksidantima i kremama koje u sebi sadrže visok SPF faktor, upravo kako bi tokom dana kožu čistile od toksina i štitile je od štetnog UV zračenja.

Često pitanje koje sebi postavljamo je da li je potrebno da koristimo noćnu kremu. Odgovor je da, jer tokom noći koža postaje propustljivija, pa će krema prodrti u dublji sloj i intenzivno hraniti unutrašnjost kože. Noćna krema jedan je od važnih proizvoda, kada je u pitanju dugotrajno očuvanje zdrave i mlade kože.

(VIDEO/FOTO) NOVOSAĐANKA MARIJA ŽEŽELJ (19) BI MOGLA POSTATI NAJLEPŠA DEVOJKA NA PLANETI! Popularna jutjuberka živi AMERIČKI SAN!

Izbor kreme morate napraviti prema tipu vaše kože, jer je veoma važno da noćna krema zadovolji sve potrebe koje vaša koža ima. Važno je samo da znate da u jednom proizvodu, čak i ako je on univerzalan, nema svih sastojaka koji su koži potrebni, pa je najbolje da se vaša večernja rutina sastoji iz detaljnog pilinga lica, seruma, koji ćete naneti kružnim pokretima, uz blagu masažu lica i hidratantne kreme. Kada kožu detaljno očistite pilingom, vaše pore će biti spremne da propuste serum i kremu i detalno nahrane unutrašnji sloj kože, kako bi ona bila zdrava, sjajna i elastična.

Važno je da znate da prekomerna količina proizvoda neće boboljšati njihov učinak, pa bi trebalo da budete umereni pri nanošenju maski, ili kremi za lice, tokom svoje večernje rutine. Idelano vreme za večernju rutinu je oko sat ipo pred odlazak na spavanje, kako bi koža upila sve proizvode i ne bi se preslikavala na posteljinu u vidu masnih tragova.

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija