• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

03.10.2019

19:45

NE MOŽETE DA ZATRUDNITE? Ova 4 simptoma ukazuju na NEPLODNOST! Otkrijte da li je problem u vama ILI U PARTNERU!

Ljubav

NE MOŽETE DA ZATRUDNITE? Ova 4 simptoma ukazuju na NEPLODNOST! Otkrijte da li je problem u vama ILI U PARTNERU!

Podeli vest

Ako vi i vaš partner već duže vreme bezuspešno pokušavate da dobijete bebu, ne možete da se ne zapitate da jedno od vas dvoje nije sterilno. Po pravilu žene su prve te koje pomisle da je problem u njima

Postoje dve vrste neplodnosti kod žena:

Primarna  

- Kada osoba koja nikada u prošlosti nije zatrudnela ima poteškoća sa začećem.

Sekundarna

- U slučaju kada je osoba u prošlosti imala jednu ili više trudnoća, a sada ne može da ostane trudna

Pre nego što se uputite kod lekara, prvo proverite da li posedujete neki od ova četiri naizgled bezazlena simptoma koji mogu ukazati na probleme reproduktivnog sistema.

1. Neredovni ciklusi

Jedan od ključnih znakova problema s neplodnošću je neregularni menstrualni ciklus. Menstruacije koje se pojavljuju veoma retko, prečesto ili potpuno izostaju su nepogrešiv znak da ne ovulirate redovno, što otežava začeće.

Konkretno, redovni ciklusi koji su iznenada ili preobilni ili nedovoljno obilni, kao izuzetno bolne menstruacije mogu biti pokazatelj da postoji problem.

S druge strane, ovi simptomi mogu biti znak problema sa štitnom žlezdom ili hormosnkim disbalansom.

POGLEDAJTE RUKE I OTKRIJTE KAKVO VAM JE ZDRAVLJE! Šta znači kada su vam dlanovi crveni ili suvi

 

2. Maljavost na "čudnim mestima"

Pojava dlačica na iznad usana, na bradi, vratu ili stomaku, takođe mogu biti znak neplodnosti. Najverovatnije je reč o sindromu policističnih jajnika.

Sindrom policističnih jajnika pogađa jednu od pet žena i utiče na način funkcionisanja jajnika, usled čega je ženi često izuzetno teško da zatrudni.

DOK LEŽITE MOŽETE DA IZGUBITE KALORIJE KAO I POLUČASOVNOM ŠETNJOM! Saznajte i kako!

 

3. Valunzi

Ako neprestano osećate vrućinu ili vam celo telo iznenada preplavi talas vreline, a niste prešli 45. godinu, moguće je da se suočavate sa preranom menopauzom ili perimenopauzom.

Rana menopauza, koja označava kraj plodnih godina žene, jedno je od najtežih stanja za lečenje plodnosti i zahteva momentalnu intervenciju.

ŠOKANTNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Muškarci godišnje provedu sedam sati u toaletu skrivajući se od porodice i obaveza

 

4. Bol u karlici - posebno tokom seksa

Ako vas tokom seksa neprestano boli karlica, ili se isto osećate kada idete u toalet, postoji velika šansa da imate endometriozu. Endometrioza je stanje gde se komadići endometrijuma - unutrašnje sluznice materice - nalaze izvan materice.

Uobičajeni simptomi uključuju izuzetno bolne cikluse, bolan seks, bol u donjem stomaku ili karlici čak i kada nemate menstruaciju, a ponekad i krvarenje između perioda.

Bol u karlici i stomaku takođe može biti simptom i seksualno prenosivih bolesti.

Doktori preporučuju da se ukoliko pokušavate da ostanete u drugom stanju, a primetite jedan od ovih simptoma, obavezno javite svom ginekologu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija