• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ordinacija.hr

05.10.2019

08:22

SVE ŽENE IH PRAVE! Greške u jutarnjoj rutini zbog kojih izgledate 10 godina starije!

Ljubav

SVE ŽENE IH PRAVE! Greške u jutarnjoj rutini zbog kojih izgledate 10 godina starije!

Podeli vest

Mnoge dame, a da toga nisu ni svesne, prave ove greške koje narušavaju mladoliki izgled. Potrudite se da rutinu, već narednog jutra, započnete izbegavajući sledeće greške:

Preterano tretiranje kože lica

Suvo lice dodaje i do nekoliko godina više. Preteranim čišćenjem lica prouzrokujete isušivanje kože, a bore upravo tada postaju najvidljivije. Dubinsko pranje lica se preporčuje pred spavanje, dok se ujutru preporučuje samo umivanje mlakom vodom.

Preskakanje nanosenja zaštitnog faktora

Osim što štiti od UV zraka, kojih ima i tokom hladnijih meseci, ovi serumi sprečavaju da i druga zagađenja iz okruženja prodru u kožu.

Nedovoljan unos tečnosti

Ako vaša jutarnja rutina podrazumeva šolju kafe, nikako ne zaboravite da uz nju popijete i čašu vode. Hidriranje tela je od izuzetne važnosti za dobar izgled kože.

Foto: pexels.com

Preskakanje fizičke aktivnosti

Vežbanje je od značajno kako za telo, tako i na sam izgled lica. Fizička aktivnost podstiče mikrocirkulaciju, a samim tim pomaže koži da izgleda svežije i mladoliko.

Previše pudera

Prekrivanje nepravilnosti na koži lica debelim slojem pudera učinit će vas samo starijima jer će istaknuti pore, a ovo pravilo posebno je bitno zimi kada se koža dodatno isušuje. 

Nedovoljna zaštita predela oko očiju 

Predeo oko očiju je prvi pokazatelji starosti pa je briga o njima ključna u očuvanju mladolikog izgleda. Upotreba kreme za područje oko očiju ujutro i uveče je obavezna.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija