• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BastaBalkana

18.10.2019

10:17

ČUDO NARODNE MEDICINE! Ovaj starinski lek provereno leči štitinu žlezdu, bronhitis i jača čitav organizam

Ljubav

ČUDO NARODNE MEDICINE! Ovaj starinski lek provereno leči štitinu žlezdu, bronhitis i jača čitav organizam

Podeli vest

Orahovača je od davnina veoma cenjen napitak. Dokazano je da pozitivno utiče na osobe obolele od hipotireoze, bolesti štitne žlezde, kao i na rad creva

U narodnoj medicini se smatra da rakija jača i štiti organizam, pa se vrlo često koristila u svrhe lečenja. Najpoznatija je kao stari lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma, pa ne čudi zašto su je naše bake i deke obožavale. 

Dokazano je da konzumiranje, umerenih količina, ovog napitka može povoljno da utiče na organizam. Čak je mnogo delortvorinija od lekova.

LEKARI TVRDE: Ovo je lista namirnica koje tope MASNE NASLAGE noću!

Naučna istraživanja imaju jednostavno objašnjenje za lekovitost ovog napitka i to polazeći od bogatsva vitamina i minerala koji se nalaze u zelenim orasima, koji su ujedno i najvažniji sastojak ovog domaćeg likera.

Orahovača je bogata vitamina B 1, B 6, B 9, C i E, ali i gvožđem, jodom, kalijumom, fosforom, magnezijumom, sumporom, cinkom, manganom i mnogim drugim vitaminima i mineralima, ali i omega 3 masnim kiselinama.

Foto: Shutterstock

Rakija Orahovača i sve njene prednosti za zdravlje:

Orasi leče najrazličitija obolenja, a izuzetno pomažu za probleme štitne žlezde, grla, respiratornih puteva kao i bronhitisa ali i za ojačavanje imuniteta.

BRZO I LAKO! Izlečite bol u kolenu ŽUMANCETOM! (RECEPT)

Prednosti korišćenja orahovače za zdravlje su nemerljive, a zahvaljujući izuzetno visokom nivou joda ona se preporučuje za korišćenje kod obolelih od takozvane hipotireoze, to jest oboljenja štitne žlezde koje nastaje usled manjka joda u organizmu.

Međutim, svako ko je oboleo od hipertireoze, koju karakteriše povećan nivo joda ni u kom slučaju ne bi smeo da je konzumira, osim ukoliko mu štitna žlezda nije uklonjena hirurškim putem, ali i tada sa posebnom pažnjom.

Preporučuje se za jačanje organizma i čišćenje od parazita i bakterija. 

Sprečava pojavu paradentoze.

Uspešno se bori i protiv akni i pravi je saveznik lepote.

Foto: Pixabay

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija