• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Metro/informer.rs

19.10.2019

22:58

NAJBOLJI SAVETI ZA LAKŠE BUĐENJE kada vam se baš, BAŠ ne ustaje!

Ljubav

NAJBOLJI SAVETI ZA LAKŠE BUĐENJE kada vam se baš, BAŠ ne ustaje!

Podeli vest

Jesen je trenutak kada dani postaju kraći, sve češće nam se dešava da je još uvek mrak kada moramo da ustanemo, i veoma nam je teško da se "nateramo" da napustimo topli krevet. Uz ova četiri saveta, bolje ćete spavati i lakše ćete se buditi

Tajna je u "čistom" snu, koji ćete postići uz nekoliko jednostavnih saveta. To je san koji nije pod uticajem prethodnog dana, rasterećen i okrepljujuć, a evo kako da ga postignete.

Doručkujte

Ljudi koji doručkuju imaju manje problema da utonu u san, bude se sa više energije i manje su šanse da će se uspavati. Usvojite režim po kojem obavezno doručkujete pola sata posle buđenja, preporučljivo bi bilo da jedete proteine, jer će to razbuditi metabolizam i naviknuti ga na energično jutro.

Foto: Pixabay

Posvetite sebi 15 minuta

Iako zvuči neobično, ustajanje samo 15 minuta ranije nego inače pravi veliku razliku. Neće vam "nedostajati" tih 15 minuta sna, a iskoristićete ih da sebe pripremite za predstojeći dan i na miru se fokusirate.

ZDRAVE, UKUSNE KRALJICE JESENI! Za šta su sve dobre jabuke?

- Ne razmišljajte o obavezama, već o nečemu čemu se radujete, što će se dogoditi tokom dana. To može da bude i neka sitnica, važno je da vam dan počne ispunjen radosnim mislima. To vreme posvećeno sebi (ili bilo čemu što volite da radite) će napraviti veliku razliku - savetuje za "Metro" dr Nerina Ramlakan, ekspert za poremećaje sna.

Foto: pexels.com

Ostavite telefon

Ne proveravajte mobilni dok se još uvek "razvlačite" po krevetu. To može izazvati nepotreban stres, upozorava ona.

- Ne bi trebalo da vam bude navika da uzmete telefon i pogledate mejl ili društvene mreže čim otvorite oči. Vaš mozak će 'zapamtiti' da odmah po buđenju mora da se ubaci u režim rada za posao, što će kod vas stvoriti zaziranje od ustajanja. Jednostavno rečeno, povećaće šanse da uzmete telefon i samo 'udarite' alarm, umesto da ustanete - rekla je ona.

Foto: Shutterstock

Vežbajte

Odnosno, budite fizički aktivni tokom popodneva, to će omogućiti da lakše utonete u san. Makar i šetnja, ako ne možete baš da radite vežbe.

"Metro" dodaje da je potrebno primenjivati "čisto" spavanje najmanje nedelju dana da bi se u potpunosti osetili njegovi efekti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija