• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas/Informer

14.11.2019

19:55

BACAMO GA U SMEĆE, A NI NE SLUTIMO DA JE ZDRAVIJI OD BELOG LUKA! Čuva srce i snižava holesterol, EVO O ČEMU JE REČ!

Ljubav

BACAMO GA U SMEĆE, A NI NE SLUTIMO DA JE ZDRAVIJI OD BELOG LUKA! Čuva srce i snižava holesterol, EVO O ČEMU JE REČ!

Podeli vest

Beli luk je pre više od 5.000 godina zvanično proglašen lekovitim, toga se drže i savremeni naučnici i ne spore njegova moćna dejstva na ljudski organizam

Međutim osim samog jezgra belog luka, stručnjaci su se složili i da je i njegova ljuska koja najčešće završi u smeću izuzetno lekovita.

Osim samog luka, koji je najčešće konzumirani deo ove biljke, ljuska je često zanemareni deo.

NUTRICIONISTA SAVETUJE: Ove namirnice su najefikasnije u borbi protiv akni!

Međutim, ona je puna fenilpropanoida, koji su puni antioksidansa, a brojni stručnjaci tvrde da je ljuska zbog svojih posebnih svojstava čak i bogatija u zdravim sastojcima od samog luka.

Foto: Shutterstock

U ljusci je spoj flavonol koji je bogat vlaknima i snižava krvni pritisak. To znači da je dobar za srce, probavu, snižava holesterol, ali i mnoge druge stvari.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija