• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Men's Health/informer.rs

18.11.2019

18:16

PRAVILO DA NE TREBA JESTI POSLE 18 SATI JE ZABLUDA? Nutricionista otkriva u čemu je tajna!

Ljubav

PRAVILO DA NE TREBA JESTI POSLE 18 SATI JE ZABLUDA? Nutricionista otkriva u čemu je tajna!

Podeli vest

Jedan od najčešćih saveta za mršavljenje je onaj: Ne jedi posle 18 sati. Međutim, stručnjak za mršavljenje prof. dr Dejna Hans kaže da u tome nema baš ničega i da slobodno možete da večerate i posle šest sati popodne

- Ne znam ni kako se ovo "pravilo" pojavilo - kaže dr Hans, nutricionista dijetetičar Medicinskog centra UCLA Ronald Regan i profesorka na UCLA Fielding School of Public Health, objavio je Men's Health.

Neki smatraju da se hrana koju jedemo nakon 18 sati skladišti kao masnoća i da su kasni obroci uvek povezani s gojenjem. To je po pravilu tako, ali ne zbog činjenice koliko je sati, već zbog izbora hrane.

(FOTO) KAO DA ME JE UDRAILA STRUJA! Se*si glumica se stidi svog izgleda?!

- Retko ko će da gricka zdravo povrće dok uveče gleda televizor. Veče je gotovo uvek rezervisano za nezdrave obroke poput čipseva, i to je uzrok gojenja - objašnjava doktorka.

Foto: Shutterstock

To je razlog zbog kojeg mršavite ako izbacite večeru - zato što ste izbacili nezdrave kasne obroke.

Istraživanje Univerziteta Brigem, koje je proučavalo mlade muškarce koji nisu jeli između 19 i 6 sati ujutro. Nakon dve nedelje izgubili su jedan kilogram. Nakon toga, dve nedelje su mogli da jedu u to doba i dobili su nazad u proseku 1,3 kg.

Šta jesti uveče?

Ako ste gladni jer niste jeli ceo dan, definitivno posegnite za hranom. Nemojte da se plašite da jedete jer ta filozofija neće upaliti kod mršavljenja.

DOBRO JE PITI SVOJ URIN! Madona definitivno ZGROZILA FANOVE! (VIDEO)

- Uzmite žitarice celog zrna i proteine u malim porcijama. Pojedite jednu porciju pa krenite dalje ako ste još gladni, ali pravite pauze kako bi želudac mogao da "shvati" da li je gladan ili ne - kaže dr Hans.

Foto: Shutterstock

Ipak, nemojte da dopuštate da vam se to često događa. Hrana je poput goriva, a važno je točiti ga celog dana u optimalnim količinama.

- Vaše telo ne zna koliko je sati, ali zna da nema goriva. Ako ste nešto pojeli posle 18 sati, nemojte se osećati loše - zaključuje doktorka.

Ona preporučuje izbalansirane obroke na svaka tri do četiri sata, zahvaljujući čemu i nećemo biti gladni kasno uveče.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jupiter

pre 4 godine

Ovaj je jedan od onih nutricionista iz proslog veka, kada su "naucnici" verovali da su masne kiseline nezdrave, a zitarice neophodne.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija