• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alternativa-za-vas.com

29.11.2019

14:05

PET ČAJEVA ZA DETOKSIKACIJU! Izbacuju sve otrove iz tela, smanjuju kilograme, obnavljaju jetru!

Ljubav

PET ČAJEVA ZA DETOKSIKACIJU! Izbacuju sve otrove iz tela, smanjuju kilograme, obnavljaju jetru!

Podeli vest

Vreme je za detoksikaciju organizma. Naša preporuka je da pijete jedan od ovih pet čajeva:

1. Čaj od koprive


Kopriva se u srednjem veku koristila kao prirodni diuretik te za ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima. Danas se primenjuje kao pomoć kod urinarnih infekcija, povećane prostate, ozleda ili istegnuća mišića i zglobova, uboda insekata te kožnih tegoba poput ekcema.

Kopriva podstiče ispiranje bubrega, kao i rad limfnog sistema, koji je izuzetno bitan za detoksikaciju. S obzirom na to da uklanja toksine iz organizma, odličan je tonik za vašu kožu.

Daje blagu energiju telu, zbog toga je najbolje da ga pijete jutro

EVO KAKO MOMENTALNO DA IZLEČITE GLAVOBOLJU! Sok koji spašava od MIGRENE!

Priprema čaja: kašiku osušenih listova koprive prelijte vrelom vodom, ostavite da odstoji poklopljeno pa popijte.

Napomena: Čaj od koprive nije namenjen trudnicama.

Foto: Pixabay

2. Čaj od maslačka

Maslačak je mnogo više od običnog poljskog cveta. U svrhu čišćenja organizma možete koristiti cvet, listove i koren maslačka. Ova biljka takođe podiže nivo enzima koji su zaslužni za detoks. Njegovi intenzivno žuti cvetovi obiluju antioksidansima i flavonoidima koji deluju kao čistači jetre, ali i kao obnavljači svih ćelija u organizmu.

Priprema čaja: žute cvetove maslačka stavite u vodu, ostavite da vri na laganoj vatri oko 15 minuta. Čaj možete pripremiti i od sušenih listova: u vruću vodu dodajte 1 kašiku lišća maslačka, poklopite i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Zatim procedite i popijte.

3. Čaj od korena čička


Koren čička stotinama godina koristio se kao čistač krvi, a pritom je prava riznica nutrijenata. Spomenimo samo neke: folna kiselina, magnezijum te vitamini C i E. Baš kao i kopriva, i čičak je izvrstan diuretik, koji preko urina izbacuje toksine iz vašeg organizma.

Koren čička sadrži i tvar poliacetilen, koja ima snažna protugljivična i antibakterijska svojstva. Osim što čisti krv, primenjuje se i u lečenju akni jer potstiče cirkulaciju i čisti epidermu od toksina. Ovaj koren odlično regeneriše i čisti jetru te stimuliše njen rad. Izvrsno potstiče probavu te vas i na taj način oslobađa suvišnih toksina.

Foto: pexels.com

Priprema čaja: u 250 ml vode stavite 2 kašike sušenog korena čička pa pustite da provri voda. Ostavite poklopljeno 5-10 minuta pa procedite i popijte. Ovaj čaj možete piti 2-3 puta na dan, uvek sveže pripremljen.

4. Čaj od korijandera


Ova biljka, koja se u SAD-u naziva cilantro, ima intenzivan ukus, a poznata je po tome što čisti organizam od teških metala, poput žive, aluminijuma i kadmija.

STARI RUSKI LEK ZA ČIŠĆENJE I JAČANJE ORGANIZMA! Jedna biljka može da vas preporodi, ali postoji DETALJ koji morate da ispoštujete!

 Korijander deluje tako da na sebe veže toksine, oslobađa ih iz tkiva, a potom eliminiše iz organizma. Ova biljka izvrsno čisti kožu i smanjuje oksidativni stres te ima antiseptička, protugljivična i antioksidativna svojstva. Vrlo je delotvoran kod probavnih tegoba te potstiče rad pankreasa.

Foto: AP/Photo


Priprema čaja: metalni filtar za čaj napunite svežim ili sušenim lišćem korijander pa stavite u šoljicu. Prelijte ključalom vodom pa ostavite da odstoji 10-ak minuta. Čaj nije namenjen trudnicama.

5. Čaj od gujine trave


Sikavica ili gujina trava se smatra pravom zaštitnicom jetre te se najviše upotrebljava za detoks i lečenje ovog važnog organa.

 Zahvaljujući sastojku silimarinu, doprinosi regeneraciji ćelija jetre te smanjuje oštećenja nastala zbog veće količine lekova, pesticida iz hrane, nečistoća iz vazduha, toksina i teških metala.

Gujina trava također potstiče proizvodnju žuči, čime doprinosi dobroj probavi.


Priprema čaja: 1-2 kašika sušene gujine trave prelijte s 2 dl ključale vode. Ostavite da odstoji poklopljeno 15 minuta, procedite pa popijte. Čaj pijte 2-3 puta dnevno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija