• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: healthdigezt.com/informer.rs

02.12.2019

20:24

BACITE ASPIRIN, ove namirnice će vam pomoći! Kad vas boli glava, muka vam je i osećate vrtoglavicu...

Ljubav

BACITE ASPIRIN, ove namirnice će vam pomoći! Kad vas boli glava, muka vam je i osećate vrtoglavicu...

Podeli vest

Aspirin je godinama sastavni deo kućnih apoteka, a za njim posežemo kad nas boli glava, kosti, kad imamo temperaturu, ali i kod raznih upala. Nažalost, postoje i nuspojave svakodnevnog uzimanja ove tablete, a neke od njih su mučnina, vrtoglavica, povraćanje, žgaravica...

Ako ne želite svaki dan "gutati" tablete, u nastavku pročitajte neke zanimljive alternative ovom leku.

Ono što trebate znati jeste da bez obzira na ponuđene alternative, aspirin nastavite da pijete ukoliko je to lekar propisao.

POZNATI PRVI DOBITNICI NAGRADA INFORMEROVOG KVIZA! Prijavi se i ti na Jen`, dva, tri, chatiri! (VIDEO)

Foto: Pixabay

Đumbir

Svi znamo da čaj od ove biljke olakšava mučninu, probavne probleme i bol u stomaku, ali jeste li znali da može smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara? Možete računati da će vam pomoći poput aspirina u smirivanju bolova.

Kurkuma

Zbog činjenice da je povezana s đumbirom, možete računati i na čaj od kurkume u iste svrhe.

Kamilica ili lavanda

Ne, čaj od kamilice ili lavande ne može razrediti krv, ali može pomoći u rešavanju nečega što može povećati rizik od srčanog ili moždanog udara, a to je prevelika količina stresa. Osim što ih možete konzumirati kao čaj, preporuka je i korišćenje ulja od ovih biljaka koje će vas umiriti ako ste pod stresom.

Foto: pexels.com

Ananas

Bez obzira gde živite, svež ili u obliku soka, ananas je dostupan svima. Sadrži bromelain, enzim za koji je nauka potvrdila da pomaže kod smirivanja bola, upala i sprečava nastanak krvnih ugrušaka.

OVA JABUKA NE MOŽE DA SATRULI! Amerikanci izmislili novu sortu KOJU MOŽETE DA DRŽITE GODINU DANA, a da je ona I DALJE RUMENA! (VIDEO)

Masna riba

Možda naziv ne zvuči zdravo, ali masne ribe dobre su za srce. Prepune su omega 3 masnih kiselina. Izaberite između skuše, lososa, sardina, pastrmke ili tune.

Orašasti plodovi i semenke

Ne brinite ako ste vegetarijanac, jer takođe možete dobiti dobre količine omega-3 masnih kiselina iz oraha, badema, semenki susama, lanenih i semenki tikve... Avokado i maslinovo ulje takođe sadrže velike količine omega-3 masnih kiselina.

Foto: Pixabay

Tamna čokolada

Verovali ili ne, ovo slatko zadovoljstvo može pomoći da smanjite rizik od stvaranja krvnih ugrušaka, kažu doktori.

Voće i povrće

Redovno dodavanje obrocima sveže voće i povrće dobro je za zdravlje srca i ostatka kardiovaskularnog sistema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija