• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

21.12.2019

19:34

NEMA MAJKE U SRBIJI KOJA NA OVAJ NAČIN nije skidala detetu TEMPERATURU! DR BRANIMIR NESTOROVIĆ upozorava koliko je ta TEHNIKA OPASNA!

Ljubav

NEMA MAJKE U SRBIJI KOJA NA OVAJ NAČIN nije skidala detetu TEMPERATURU! DR BRANIMIR NESTOROVIĆ upozorava koliko je ta TEHNIKA OPASNA!

Podeli vest

Prirodni načini lečenja često mogu da pomognu i poboljšaju stanje, ali u nekim slučajevima zapravo odmažu.

Prirodni lekovi mogu da budu efikasni u lečenju prehlade i gripa, ali samo ako se pravilno promenjuju.

Profesor dr Branimir Nestorović, pulmolog i alergolog Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, kaže da prirodni načini lečenja često mogu da pomognu i poboljšaju stanje.

TELO VAM SVE GOVORI! Neobični simptomi ukazuju na OZBILJNE TEGOBE - Ako nešto sa liste prepoznate kod sebe HITNO IDITE LEKARU!

- Kada dođe do visokih temperatura, trljanje kože mekim peškirom umočenim u mlaku vodu može da pomogne.

Foto: Shutterstock

Voda isparavanjem uklanja višak toplote, a trljanje peškirom širi krvne sudove i pomaže odavanje topline.

S druge strane, poznati narodni lek – obloge s alkoholom zapravo imaju kontraefekat na spuštanje temperature.

OBAVEZNO KORIŠĆENJE PREZERVATIVA! Ava objavila NAGRADNU IGRU - Izabraće muškarca, koji je PUNOLETAN i pružiće mu neverovatno iskustvo 1. JANUARA!

- Alkohol i sirće dovode do brzog rashlađivanja, pa dolazi do sužavanja krvnih sudova. Zbog toga se nekoliko minuta nakon primene obloga smanjuje odavanje toplote sa kože, pa temperatura u unutrašnjosti organizma zapravo raste. Takođe, postoji opasnost da se alkohol i apsorbuje preko kože kad rakija isparava – kaže dr Nestorović.

Foto: informer.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 3 godine

Alkohol tj rakija se i koristi iz tog razloga. Ali ceo pravilan postupak funkcioniše drugačije. Pripremite vreo čaj, i ćebad, istrljate celo telo rakijom što brze i pokrijete se preko glave sa čajem ispod. Pijte čaj dok ste ispod ćebeta sve dok ne krenete da se preznajate, bitno je da se dobro pokrijete. Što se duže znojite u principu to je bolje. Ovakav metod pomaže vašem organizmu da se brže reši virusa, ali naravno nije pogodan za starije i hronične bolesnike. Kad god ovo uradim, mene temperatura opet ne uhvati, toliko je efikasno.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija