• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

23.12.2019

14:34

OVO JE 7 SAVETA ČUVENOG TRAVARA BRANISLAVA! Prvi je POSEBNO VAŽAN, a neki će vas IZNENADITI

Ljubav

OVO JE 7 SAVETA ČUVENOG TRAVARA BRANISLAVA! Prvi je POSEBNO VAŽAN, a neki će vas IZNENADITI

Podeli vest

Branislav Popović, čuveni travar, otkrio je kako da sačuvamo i poboljšamo naše zdravlje.

Popović je rođen u Tuzli, ali ga je ratni vihor na prostorima bivše SFRJ doveo u Bijelu kod Herceg Novog. Tu je nastavio ono što radi već pedeset godina: potragu za travama i spravljanje efikasnih lekova biljnog porekla. U njegovoj knjizi su navedeni registar narodnih i latinskih imena lekovitog bilja, uputstva za prepoznavanje bilja koje održava vitalnost organizma, ali i leči od raznih bolesti, iskustva onih koji su uzimali preparate koje je Branislav spremio i još puno toga. Čuveni su njegovi preparati "srećko" (za ostavljanje duvana), "jasmin" (za otklanjanje problema s disajnim putevima), "dijana" (za lečenje ženskih problema)... 

OD NANE SE DIŠE PUNIM PLUĆIMA! Inhalacija, stari lek koji pomaže!

NEMA MAJKE U SRBIJI KOJA NA OVAJ NAČIN nije skidala detetu TEMPERATURU! DR BRANIMIR NESTOROVIĆ upozorava koliko je ta TEHNIKA OPASNA!

Foto: Shutterstock

 

- Fitoterapija (naučno bavljenje lekovitim biljem) ima prednost nad konvencionalnom medicinom kada je reč o tri grupe oboljenja: funkcionalni problemi digestivnog sistema (loše varenje, nadimanje, gubitak apetita, anoreksija, gastritis, opstipacija), zatim tegobe jetre (masna, tvrda, otekla jetra, hronični hepatitisi i drugo). U treću grupu spadaju takozvana anksiozno-neurotična stanja, gde se, pored fitoterapije, primenjuju akupunktura i meditativne nauke - zapisao je u svojoj knjizi autor, citirajući lekara specijalistu Zorana Nikolića.

Umesto pojedinačnih recepata, Popović je dao sedam opštih saveta za zdravlje:

* Čuvajte se dosade, od nje se stari i boluje;
* Bar šest-sedam puta mesečno pročišćavajte jetru, jer je ona "čistač organizma";
* Pre doručka popijte supenu kašiku maslinovog ulja s nekoliko kapi limunovog soka;
* Ishranu bazirajte na baznoj hrani (75 odsto), koju čine sveže voće i povrće, sirovo ili kuvano, začinjeno bilje, med...;
* Mislite pozitivno, smejte se, jer je smeh lek;
* Izbegavajte slanu, masnu hranu, vruću i hladnu, beli šećer i beli hleb;
* Budite umereni u svemu;
* Što više boravite u prirodi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija