• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: doktor u kući/informer.rs

04.01.2020

21:05

KIVI USPORAVA STARENJE: Podmlađuje organizam i čuva zdravlje!

Ljubav

KIVI USPORAVA STARENJE: Podmlađuje organizam i čuva zdravlje!

Podeli vest

Ovoj voćki pripisuje se da jača imuni sistem, snižava visok krvni pritisak, štiti od kancera i raznih alergija i prehlada

Iako mnogi smatraju da je kivi egzotična voćka, istina je da se on odavno odamaćio i gaji se i kod nas. Oni kojima je rodio nedavno su pobrali lekovite plodove.

Najznačajniji sastojci ukusnog kivija su antioksidansi i vitamin C. Količina vitamina C na 100 g kivija je 98 mg, što je skoro duplo više nego što je slučaj sa pomorandžom i limunom. Konzumiranjem jednog parčeta kivija, u organizam se unese više od 80 odsto dnevnih potreba organizma za vitaminom C.

OVO JE 10 RANIH ZNAKOVA DA RAK RASTE U VAŠEM TELU! Proverite imate li ove simptome i odmah reagujte!

Kiviju se pripisuje da jača imuni sistem, snižava visok krvni pritisak, štiti od kancera i raznih alergija i prehlada. Količina vitamina C u kiviju pomaže organizmu da neutrališe slobodne radikale, i tako se naše telo štiti od mnogih bolesti, posebno od onih koje imaju veze sa starenjem. Konzumiranje kivija podmlađuje ćelije u organizmu i generalno čuva zdravlje celog tela.

Upotreba kivija naročito se preporučuje pušačima i onima koji konzumiraju alkohol, upravo zbog obilja vitamina C koji ublažava štetne efekte ovih poroka.

Kivi ublažava nervozu i uznemirenost. Takođe, idealan je i u borbi protiv stresa. Kivi sadrži dosta vlakana koja sprečavaju nastanak zatvora i veoma je dobar za varenje, prevenira gastritis i pomaže kod gasova.

PAS UMIRAO OD HLADNOĆE! Levijatan upao u Šimanovce...Evo ko je kriv za to što je životinja bila ZAPUŠTENA! (VIDEO)

Minerali kojih ima u kiviju, kao što su magnezijum i kalijum, jačaju kosti, zube i nokte. Ovi minerali pomažu i kod zarastanja kostiju usled preloma, a takođe poboljšavaju funkcionisanje nervnog i mišićnog sistema.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Живели смо *иљаду година на нашој ШЉИВИ, а саде треба да *јемо... - КИВИ...?! Ма добро је, да смо још живи...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija