• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: velikirecnik/informer.rs

07.01.2021

20:57

Ova bolest je NEIZLEČIVA, a najvažnije je da je OTKRIJETE NA VREME! U nekim slučajevima dovodi i do SMRTI...

Ljubav

Ova bolest je NEIZLEČIVA, a najvažnije je da je OTKRIJETE NA VREME! U nekim slučajevima dovodi i do SMRTI...

Podeli vest

Giht je naziv za naslednu ili stečenu bolest metabolizma koju karakteriše upala zglobova i mekih tkiva nekih organa. Ova bolest nastaje kao posledica gomilanja mokraćne kiseline u telesnim tečnostima i krivi.

Neki od faktora koji utiču na pojavu gihta jesu određene vrste karcinoma, genetske promene u organismu, kao i česte upale bubrega. Kako bi ste sprečili pojavu ove bolesti, treba da svakodnevno unosite što više hranljivih namirnica, jer je dokazano da je giht povezan sa nepravilnom ishranom i preteranom upotrebom alkoholnih pića.

Za lečenje gihta važno je što ranije postaviti dijagnozu. Nakon što se bolest dijagnostikuje kreće se sa tretmanom artritisa. U slučaju pravovremene terapije giht se brzo smanjuje. U slučajevima kada je giht otkriven nešto kasnije moraju se konzumirati lekovi koji koriguju metabolitčki poremećaj.

 

Bitno je istaći da je reč o neizlečivoj bolesti, te da nakon što otpočnete sa terapijom moraćete istu da primate celog života. Giht je ozbiljna bolest koja dovodi do invaliditeta, a u nekim slučajevima i do smrti zbog oštećenja funckije bubrega. Zbog toga je od velikog značaja pravilna ishrana i redovne posete doktoru, kako bi se mogućnost dobijanja ove bolesti svela na minimum.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija