• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

25.01.2020

13:30

IZVOR ZDRAVLJA I MLADOLIKOSTI NALAZI SE U OVOM VITAMINU! Evo šta nam je potrebno da bi organizam funkcionisao dobro

Ljubav

IZVOR ZDRAVLJA I MLADOLIKOSTI NALAZI SE U OVOM VITAMINU! Evo šta nam je potrebno da bi organizam funkcionisao dobro

Podeli vest

Doktor i novinar Ričard Lov je tvorac novog "vitamina"

U svojoj knjizi, piše kako usled porasta broja lekova koji se pripisuju pacijentima, "Vitamin N" (od engleske reči nature) ili u prevodu vitamin "priroda" zapravo je jedini recept koji bi deca i odrasli trebalo da dobijaju.

ŠTA DA RADITE ako saznate da bolujete od neke POLNO PRENOSIVE BOLESTI?! Evo kako da kažete partneru, I SADAŠNJEM I BIVŠEM!

KROMPIR POMAŽE PROTIV HEMOROIDA! Ovaj narodni lek dolazi iz Rusije, a krajnje je delotvoran i JEDNOSTAVAN!

Izlaganje prirodnom okruženju ljude upućuje da neguju bliske odnose s drugima, vrednuju zajednicu i budu velikodušniji. Jedno istraživanje pokazalo je da pacijenti u sobama s pogledom na drveće imaju kraće vreme hospitalizacije, manje potrebe za lekovima protiv bolova i manje negativnih komentara.

Foto: Andrijana Nikolić

 - Trošenje više vremena na otvorenom neguje naše “prirodne neurone” i kreativnost. Nakon samo jednog sata u prirodi memorija i pažnja poboljšavaju se za 20 posto. Na prirodnijim radnim mestima zaposleni su produktivniji i uzimaju manje dana bolovanja - kaže Lov.

Istraživanje je pokazalo da su žene sklonije nakupljanju stresa, zato se njima boravak u prirodi naročito preporučuje.

Foto: Pixabay

Vitamin N je ključ sreće i uspeha

U današnjem, užurbanom svetu, prava je privilegija provođenje vremena u prirodi, a ono je zaista dragoceno.

DIJETA PREMA BIORITMU! Jedite u tačno određeno vreme i za mesec dana nosićete garderobu 2 broja manju

Detoksikacija od elektronskih uređaja

Danas pogled ne skidamo sa ekrana, bilo da su to telefoni ili računari, toliko smo okupirani tim spravama da nam je vid narušen u velikoj meri. Priroda odmara oči i čisti psihu od dobijenih informacija u toku dana.

Umirujuće dejstvo 

Vreme provedeno u prirodi će nas smiriti i opusiti. Vreme provedeno u ovakvom okruženju će umanjiti stres, a upravo on je okidač za mnoge bolesti i prerani nastanak bora.

Priroda leči

Osim toga, priroda ima isceliteljske moći. Kad imamo loš period u životu, boravak na nekom mirnom mestu među drvećem će nam ublažiti tugu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija