• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

26.01.2020

15:29

OTKRIJTE KAMEN DOK NE OŠTETI BUBREGE! Ovo su simptomi koji UKAZUJU NA BOLEST!

Ljubav

OTKRIJTE KAMEN DOK NE OŠTETI BUBREGE! Ovo su simptomi koji UKAZUJU NA BOLEST!

Podeli vest

Kamen u bubrezima često uzrokuje simptome koji nisu karakteristični. Kada dođe do infekcije, funkcija ovih organa je već ugrožena...

Bubrežni kamenac izbacuje se putem urina, ali ponekad se javlja i na mestima iz kojih je izbacivanje vrlo teško. Veći komadi mogu da blokiraju put urina, dok su bolovi prema pojedinim istraživanjima jači od porođajnih.

DA LI SE NAGLO TRZNETE PRE PADANJA U SAN? Otkrivamo šta to znači!

UĐEŠ, IZAĐEŠ i ... Koliko treba da traje se*sualni odnos?

 

Ipak, postoje slučajevi stvaranja bubrežnog kamena koji ne izazivaju tipične smetnje, već skrivene simptome, sve dok ne dođe do infekcije ili ometanja funkcije bubrega.

Krvarenje

Kamen stvara oštećenja na tkivu koje ga okružuje, pa je krvarenje neminovna pojava. Nekada je potpuno očigledno, ali najčešće se otkriva tek analizom urina. Mokraća može biti potpuno crvena ili tamnosmeđe boje.

Foto: Pixabay

Temperatura

Jedan od simptoma bubrežnog kamenca je temperatura. To se često dešava kada je u njegovoj blizini nastala infekcija ili kada kamen blokira put mokraće. Kada antibiotici nisu od velike pomoći pristupa se ultrazvučnoj metodi razbijanja kamena.

(FOTO) ZLATNI PAR PONOVO ZAJEDNO! "Bred i Dženifer su u vezi, već godinama nisu bili TAKO SREĆNI!"

Bol u kukovima

Može da se oseća u leđima, u kukovima ili preponama. Bubrežni kamenc kod muškaraca izaziva bolove u testisima ili na vrhu polnog organa. Bol se javlja u naletima, traje oko jedan minut, a zatim dolazi do smirivanja.

Foto: Shutterstock

Osećaj peckanja

Ako osećate nelagodu pri mokrenju, to može biti jedan od simptoma bubrežnog kamenca. Bol se najčešće oseća kada se kamen nađe u mokraćnom kanalu i krene ka bešici. Ponekad je bol simptom infekcije mokraćnih puteva, ali svakako bi trebalo proveriti bubrege.

DELUJE KAO TABLETA: Ovaj sveži začin UBLAŽAVA BOLOVE u zglobovima!

Često mokrenje

Kamen iritira zidove bešike koja se usled nadražaja grči, zbog čega se javlja potreba za mokrenjem. Simptom se pojavljuje u zavisnosti od mesta gde se kamen nalazi. Ako se kamen formirao u blizini bešike, osoba će imati stalnu potrebu za odlaskom u toalet.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija