• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

02.02.2020

12:37

BADEMI I LJUTE PAPRIČICE ZA VITAK STRUK! 10 namirnica koje TOPE masne naslage!

Ljubav

BADEMI I LJUTE PAPRIČICE ZA VITAK STRUK! 10 namirnica koje TOPE masne naslage!

Podeli vest

Ako želite manje kilograma, a više zdravlja i samopouzdanja i spremni ste da promenite navike u ishrani da biste ostvarili taj cilj, u svoju ishranu uvrstite sledeće namirnice

Do manjeg obima u struku za samo par dana? Teško da je moguće, osim u reklami sredstava za mršavljenje. Ipak, ako želite manje kilograma, a više zdravlja i samopouzdanja i spremni ste da promenite navike u ishrani da biste ostvarili taj cilj, ovo je popis namirnica koje u tome mogu da vam pomognu.

SA OVOM NAMIRNICIM MOŽETE DA SE OTRUJETE! Koliko je pirinač zapravo zdrav?

SMRŠAJTE BRZO, ZDRAVO I TRAJNO! Ova dijeta će vam pomoći u tome!

 

Jabuka

Idealna zamena za slatkiše kada vas uhvati želja za slatkim. Bogata je dijetalnim vlaknima, koji će vas zasititi, poboljšati probavu i stabilizovati crevnu floru. Ima diuretski efekat i oslobodiće vas viška telesne tečnosti.

Foto: Shutterstock

Grejpfrut

Polovina grejpfruta koju ćete pojesti za doručak ili pola sata pre obroka daće vam osećaj sitosti i sprečiti prejedanje. Grejpfrut je poznat po bogatstvu vitamina C i po tome što snažno aktivira metabolizam koji podstiče razgradnju masnoća u telu. 

Crni biber  

Zahvaljujući piperinu, svom aktivnom sastojku, crni biber se nalazi visoko na popisu namirnica koje ubrzavaju sagorevanje masnih naslaga. Ne samo to - na testovima je pokazao i da uspešno sprečava samo stvaranje neželjenih masnih ćelija u telu.

Foto: Shutterstock

Cimet

Osim što štiti od upala, cimet je poznat i kao sredstvo koje pomaže da se ublaži apetit i produžiti osećaj sitosti. Smanjuje nivo šećera u krvi, pa se preporučuje i dijabetičarima koji žele da izgube suvišne kilograme. Svakako ga uključite u pripremu čajeva i obroka.

AKO SE ČESTO JAVLJAJU, NE TREBA IH IGNORISATI! Proverite uzrok bolova u donjem stomaku!

Zeleni čaj

Ova biljka poznata je po tome što će vaš metabolizam ubaciti "u petu brzinu". Uz njegovu pomoć, organizam brže topi masnoće, rešava se toksina i otpadnih materija, štiteći pritom srce i krvne sudove.

Foto: Shutterstock

Borovnica

Ukusne bobice niskog glikemijskog indeksa pravo su bogatstvo nutrijenata. Na poseban način deluju na mobilisanje šećera za energetske potrebe tela i smanjuju holesterol, pa ih možete konzumirati bez brojanja kalorija.

Bademi

Orašasta poslastica puna proteina i vlakana neka vam uvek bude pri ruci, naročito ako želite da stanete u manji konfekcijski broj, jer ćete pomoću njih biti duže siti. Osim toga, dokazano tope naslage u abdominalnom području. Ako ih jedete u sirovom obliku svaki dan (ne više od jedne šake), studije pokazuju da ćete s njima ubrzati mršavljenje za čak 62 odsto!  

Foto: Shutterstock

Čili (ljuta papričica)

Ljuta čili ili neka druga papričica zadužena je za termogenezu - stvaranje toplote u organizmu, što zahteva potrošnju dodatnih kalorija. Ovo pak dovodi do gubitka masnih naslaga, a pritom, pokazuju studije, stimuliše celi probavni sistem i štiti od čira na želucu.

PRIRODNA REŠENJA ZA PREHLADU! Evo kako da spustite TEMPERATURU bez lekova!

Sočivo i ostale mahunarke

Mahunarke, među kojima je i sočivo, izvrsna su grupa namirnica za mršavljenje. Obiluju vlaknima, a imaju vrlo malo kalorija. Istraživanja pokazuju da osobe koje redovno konzumiraju mahunarke imaju uži struk i nižu telesnu težinu, kao i da su zaslužne za ravan stomak.

Foto: Shutterstock

Spanać i zeleno povrće 

Zeleno lisnato povrće neizostavni je deo jelovnika za gubitak kilograma. Bogato je vitaminima, među kojima su A i C, mineralima, naročito gvožđem i kalcijumom, a sadrži malo kalorija. Osećaj sitosti takođe je jedna od njegovih prednosti, a uz to pomaže probavu, kao i izlučivanje otpadnih materija i toksina iz organizma.  

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija