• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Miror/informer.rs

03.02.2020

17:34

SLATKI GREH KOJI MNOGI IZBEGAVAJU, može da reši problem sa NESANICOM!

Ljubav

SLATKI GREH KOJI MNOGI IZBEGAVAJU, može da reši problem sa NESANICOM!

Podeli vest

Jedna od namirnica koja se najčešće izbegava kada se za cilj ima smanjenje kilograma jeste čokolada, a ona zapravo ima pozitivan uticaj na organizam, smatraju nutricionisti

Budući da čokolada podiže nivo hormona serotonina, koji je zadužen za proizvodnju melatonina, malo čokolade moglo bi rešiti probleme sa nesanicom, kaže nutricionista Keris Marsden.

(FOTO) HRANILA SE NEZDRAVO I IMALA JE 136 KILOGRAMA! Rešila je da SMRŠA, a danas muškarci LUDE ZA NJOM! EVO KAKO TRENUTNO IZGLEDA!

ŠMINKALI SU JE ČAK 10 SATI! O nastupu Džej Lo danas SVI PRIČAJU - pogledajte kako je teklo SPREMANJE! O svakom detalju vodila RAČUNA (VIDEO)

 

- Tokom celog svog života i svemu što sam naučila o nutricionizmu nije prošao jedan dan, a da nisam pojela malo čokolade. Ona povećava serotonin koji vam pomaže da dobro spavate. Ne može biti jednostavnije - rekla je Marsden.

Foto: Shutterstock

Uz ovu prednost, naučnici sa Univerziteta u Londonu tvrde da osobe koje jedu crnu čokoladu smanjuju mogućnost depresije. Istraživanje je pregledalo podatke o 14 hiljada odraslih osoba uključujući njihovo konzumiranje čokolade, simptome depresije, visinu, fizičku aktivnost i ostale hronične zdravstvene probleme.

TOKOM POROĐAJA PROŽIVLJAVALA PAKAO! Porodila se Mila Jovović: "ONO ŠTO SAM DOŽIVELA, NIKOME NE BIH POŽELELA!"

Analiza podataka otkrila je da su učesnici koji su konzumirali crnu čokoladu dva puta u vremenskom razmaku od 24 sata imali 70 odsto manju šansu za razvoj depresije u odnosu na one koji je nisu konzumirali.

Ipak, dr Sara Džekson, koja je vodila istraživanje, smatra da je potrebno sprovesti još ispitivanja da bi se raščistile sve nedoumice oko odnosa između čokolade i depresije.

Foto: Shutterstock

- Moguće je da depresija izaziva pad interesa za čokoladom ili neki drugi razlozi dovode do toga da ljudi manje konzumiraju čokoladu, pa postanu depresivni. Ako se utvrdi čvrsta veza između zaštitnog efekta koji konzumiranje čokolade ima na organizam, treba utvrditi i koju vrstu čokolade bi bilo najbolje konzumirati i koja je količina optimalna. Ali čokolada ne može da deluje sama - rekla je dr Džekson, piše britanski "Miror".

OJAČAJTE IMUNITET ZA SAMO PAR SEKUNDI! Po receptu RUSKIH LEKARA - novac vam nije potreban za ovaj TRIK, sve imate na dohvat ruke!

Prema naučnicima, ključ za pozitivan uticaj na raspoloženje jeste da čokoladu jedemo sa uživanjem.

- To, verujemo, neće biti problem - zaključila je dr Džekson.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija