• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: prva.rs/informer.rs

08.02.2020

16:45

Da li je moguća veza PESIMISTE I OPTIMISTE? Sve je moguće u ljubavi, ali pitanje je do kad će da traje...

Ljubav

Da li je moguća veza PESIMISTE I OPTIMISTE? Sve je moguće u ljubavi, ali pitanje je do kad će da traje...

Podeli vest

Vi ste nepopravljivi optimista i čaša je za vas uvek do pola puna. A on/ona je sumorni pesimista... Uprkos razlikama, zaljubljujete se u njih. Šta onda?

Bez straha! Potpuno je moguće da optimista i pesimista uživaju u divnoj romansi, sve dok su obe strane spremne na malo fleksibilnosti, piše Your Tango.

Ako ste optimista koji izlazi s pesimistom

Kao optimista, uživate da stvari promatrate s vedrije strane. Dok se nosite s problemima, ne želite da oni isisaju ono najbolje iz vas. U vezi ovo znači da ćete, na primer, ako čujete da vaš partner ne može da pokrene automobil kako bi stigao na večeru, u najkraćem mogućem roku vi biti na njegovom pragu, noseći kablove za automobil u jednoj, a korpu s hranom u drugoj ruci. Taj vedar, a ciničan osmeh vas je nekada oborio s nogu. Sada vam se, pak, čini da ne možete da se izborite s mračnim raspoloženjem i pogledima na svet koji su stalno usmereni na negativnost. Šta učiniti?

STIŽE NAM GLADNI MESEC, A ZOVU GA JOŠ I SNEŽNI! Evo kako utiče na ljude, šta nam donosi i koga čekaju VELIKE PROMENE!


Prvo i najvažnije, razmislite o uzrocima pesimističnog raspoloženja vašeg partnera. Da li se možda bori s depresijom ili nekim drugim zdravstvenim problemima? Da li je detinjstvo negativno uticalo na njegov život? Da li ga empatija tera da previše brine o svakoj sitnici?

Jednom kada budete razumeli šta pokreće negativnost kod drugih, lakše ćete moći da prilagodite njihove osećaje vašem pragmatizmu. Vaš partner će znati da ceni to što ste spremni da budete na njegovom nivou, a vi se nećete osećati kao da ste izgubili deo svoje ličnosti.

Ako ste pesimista koji izlazi s optimistom

Kao i optimisti, i vi imate svoj pogled na život, premda je on malo mračniji. Ako čujete od svog partnera da automobil nije mogao da upali, odmah ćete pomisliti da nije ni hteo da dođe, jer je verojatno pronašao nekog boljeg. Često je najgori mogući scenarijo ono što vam prvo padne na pamet.

A sada ste upoznali pravog pozitivca. Međutim, njegov konstantno pozitivan pogled na svet je previše za vas. Na kraju krajeva, niste vi negativac, samo ste realni, zar ne?

(VIDEO) PROBAJTE KOLAČ IZ FLAŠE! Sprema se BRZO I LAKO, a sigurno ćete ga obožavati


Pokušajte da razumete zašto vaš partner ima pozitivan stav o svemu. Da li jednostavno voli da pomaže drugima? Da li on to ignoriše svetske probleme i prosipa večni optimizam? Ili je njegova pozitivnost samo maska?

Ako vaš partner jednostavno voli da na sve gleda iz vedrijeg ugla, pokušajte da uživate u njegovom sjaju i vedrini! Međutim, ako je optimizam samo način da prikrije dublje probleme, sedite i razgovarajte. Pokušajte da započnete razgovor rečima "Volim tvoju pozitivnost, ali pristupimo problemu konstruktivno. Meni odgovara kada imam plan, možda će i tebi odgovarati."

Ljubav između pesimistične i optimistične osobe i te kako može opstati, samo ako se malo potrudi!

Ali (a pesimisti vole "ali"), morate biti svesni posledica. U redu je biti pomalo mračan u nekom trenutku, ali već u sledećem bi trebalo tražiti najbolje iz situacije. Kojoj god grupi ljudi pripadali, nije važno, sve dok ste spremni da volite svog partnera baš onakvog kakav jeste.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija