• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: prirodnolecenje/informer.rs

08.02.2020

22:39

IZLEČITE UPALU BUBREGA! Ukoliko uočite ove simptome morate da se obratite LEKARU!

Ljubav

IZLEČITE UPALU BUBREGA! Ukoliko uočite ove simptome morate da se obratite LEKARU!

Podeli vest

Lečenje upale bubrega može zahtevati lečenje osnovnih stanja koja uzrokuju probleme. Na primer, ako lek koji uzimate uzrokuje probleme s bubrezima, vaš lekar može propisati alternativni lek

Lekar će obično propisati antibiotike za lečenje infekcije bubrega.

Ako je vaša infekcija vrlo ozbiljna, možda ćete trebati primati intravenozne antibiotike u bolnici. Intravenozni antibiotici obično brže deluju od antibiotika u obliku tableta. Može da se desi da zbog infekcije osetite jaku bol, pa vam vaš lekar može prepisati i lekove za ublažavanje bola.

Ako su bubrezi jako upaljeni, možda će vam dati kortikosteroide.

DA LI SRBI PERU RUKE NAKON UPOTREBE TOALETA?! Ova mapa će vas iznenaditi, to vam obećavamo! (FOTO)

RUSKA DOKTORKA OTKRILA: Ako su vam LAKTOVI SUVI možda patite od ovih OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA!

Kada vaši bubrezi ne rade, to može uticati na ravnotežu elektrolita u vašem telu. Elektroliti, poput kalijuma, natrijuma i magnezijuma, odgovorni su za stvaranje hemijskih reakcija u telu.

Ako je vaša funkcija bubrega značajno oštećena zbog infekcije, možda ćete trebati dijalizu. Ovo je proces u kojem posebna mašina deluje poput veštačkog bubrega. Dijaliza može biti privremena potreba, međutim, ako su vaši bubrezi doživeli previše štete, možda će trajno trebati dijalizu.

Kada imate akutni nefritis, vaše telo treba vremena i energije da ozdravi, stoga će vam verovatno preporučiti mirovanje, što će uticati na vreme vašeg oporavka.

Takođe može vas savetovati da povećate unos tečnosti kako bi sprečili dehidraciju i zadržali filtriranje bubrega, kako bi oslobodili otpadne proizvode. Ako vaše stanje utiče na vašu funkciju bubrega, vaš lekar može preporučiti posebnu ishranu sa niskim vrednostima određenih elektrolita, kao što je kalijum.

Kada imate previše natrijuma u krvi, bubrezi zadržavaju vodu, pa to može povećati krvni pritisak.

Kako bi smanjili natrijum u vašoj ishrani potrebno je da:

  • Koristite sveže meso i povrće umesto gotovih pakovanja, jer pakovana hrana obično ima visok nivo natrijuma.
  • Izaberite hranu s oznakom “bez natrijuma” kad god je to moguće.
  • Koristite začine za pripremanje hrane umesto soli.

Poremećaj bubrega nastaje kada jedan ili oba bubrega prestanu da rade kratko ili trajno.

Ako se to dogodi, trajno ćete trebati dijalizu. Zbog toga je od vitalnog značaja zatražiti hitan tretman za bilo kakve sumnje kod funkcije bubrega.

KOJI SU SIMPTOMI HRONIČNE BOLESTI BUBREGA?

Poznavanje simptoma bolesti bubrega pomoći će mnogima da otkriju na vreme bolest i rano počnu sa lečenjem.

Simptomi mogu uključivati:

Promene u mokrenju – stvaranje više ili manje urina nego obično, osećaj pritiska prilikom mokrenja, promena boje mokraće, penastog ili bubrežnog urina, ili uriniranje noću.
Oticanje nogu, gležnjeva, ruku ili lica – tečnost koju bubrezi ne mogu ukloniti može ostati u tkivu.
Umor ili slabost – nakupljanje otpada ili nedostatak crvenih krvnih zrnaca, anemija, može uzrokovati te probleme kad bubrezi počnu propadati.
Pomanjkanje daha – otkaz bubrega ponekad zbunjuje, poređujući sa astmom ili zatajenjem srca jer se tečnost može nakupiti u plućima.
Amonijak ili metalni ukus u ustima – nakupljanje otpada u telu može uzrokovati loš dah, promene u ukusu ili averziju proteinskim namirnicama poput mesa.
Bol u leđima ili boku – bubrezi se nalaze na obe strane kičme, pa se otuda i javlje bol u leđima.
Svrab – nakupljanje otpada u telu može uzrokovati teški svrab, posebno nogu.
Gubitak apetita
Mučnina i povraćanje
Više hipoglikemijskih epizoda, kod osoba sa dijabetesom



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17